Skip the navigation

Mör citronmördegskaka

Import-Author - Vivien Reimbelli
Vivien Reimbelli
Import-Recipe - Shortbread cookies

Duration
Totalt40min
Förberedelser15min
Tillagning25min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

120 g

smör

300 g

mjöl

150 g

florsocker

50 g

potatisstärkelse

2

ägg

1

citron

en nypa

salt

Steg för steg

  1. Blanda smöret och florsockret i köksmaskinens skål.

  2. Ställ in visptillbehöret och vispa på hastighet 4 i minst 5 minuter tills det är fluffigt.

  3. Sila äggvitorna, tillsätt dem försiktigt till degen, sänk sedan hastigheten och blanda mjöl och stärkelse, och sedan rivet citronskal och en nypa salt.

  4. Flytta över degen till en spritspåse med räfflat munstycke.

  5. Forma kakorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

  6. Grädda i 180 °C i 15–18 minuter.

  7. Låt kexen svalna när du är klar. Förvaras i en metallburk i flera dagar, om det behövs.