Skip the navigation

Misobrownies med rökt saltkola

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Miso brownies with smoked salt caramel

Upptäck den perfekta kombinationen i umamirika misobrownies med rökt saltkolatopping.

Duration
Totalt40min
Förberedelser20min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

240 g

mörk choklad

260 g

smör

2 msk

misopasta

220 g

strösocker

4

ägg

100 g

mjöl

40 g

kakaopulver

200 g

socker

120 ml

vispgrädde

Steg för steg

  1. Hacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Tillsätt 180 g smör och misopasta och smält över vattenbad.

  2. Lägg strösocker och ägg i köksmaskinens skål med en flatblandare av metall med silikonvinge monterad, och blanda tills det är lätt och skummigt. Tillsätt chokladblandningen långsamt medan du blandar. Sikta kakao och mjöl och tillsätt blandningen till smeten lite i taget. Blanda tills alla ingredienser precis har gått ihop.

  3. Täck en kvadratisk 20 cm bakform med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i 175 °C förvärmd ugn i 20–25 minuter. Låt dina brownies svalna helt i formen.

  4. Medan dina brownies svalnar förbereder du saltkolan. Värm sockret i en kastrull på medelvärme tills det har smält och fått gyllene färg. Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt smör och rör om tills det har blandats helt. Häll i vispgrädden och fortsätt röra tills kolan är slät. Tillsätt rökt havssalt efter smak. Blanda väl och låt svalna.

  5. Toppa dina brownies med rökt saltkola och strö eventuellt lite rökt havssalt ovanpå för extra smak.