Skip the navigation

Minifrittatas med spenat

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Mini Frittatas With Spinach

Lunchfrittatas med grönsaker som ditt barn kommer att älska.

Duration
Totalt30min
Förberedelser10min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer
VegetableSlicerAndShredderVegetableSlicerAndShredder

Ingredienser

Portioner

2 msk

olivolja

1

lök

100 g

babyspenat, hackad

4

stora ägg

2 msk

mjölk

60 g

cheddarost

2 msk

hackad gräslök

1/3 tsk

salt

Steg för steg

  1. Skala och dela löken i fyra delar.

  2. Fäst skiv-/strimlingsdelen på köksmaskinen. Strimla löken på hastighet 4.

  3. Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

  4. Tillsätt lök och fräs i ungefär två minuter tills löken mjuknar och börjar bli genomskinlig.

  5. Tillsätt spenat och fräs i en minut. Ta bort löken och spenaten från värmen och låt svalna.

  6. Använd skiv-/strimlingsdelen och strimla cheddar på hastighet 4 i en skål. Tillsätt ägg, mjölk, salt och gräslök.

  7. Vispa på hastighet 4 i 90 sekunder i en köksmaskin med ballongvisp. Tillsätt löken och spenaten och vispa på omrörningshastighet tills ingredienserna är ordentligt blandade.

  8. Smörj en muffinsskål för sex muffins och häll en stor sked äggblandning i varje hål.

  9. Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 170 °C tills fritatan stelnat i mitten.