Skip the navigation

Miniäppelrospajer

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Apple roses tarts

Läckra små äppelpajer som bländar allas ögon och smaklökar.

Duration
Totalt35min
Förberedelser15min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

125 g

mjöl

1/4 tsk

salt

20 g

kallt vatten

100 g

smör

4

äpplen

4 msk

aprikossylt

1

ägg, vispade

Steg för steg

  1. Häll mjöl, vatten, och salt i skålen till en köksmaskin med degkrok. Knåda på hastighet 2 i fem minuter tills det blir en jämn deg.

  2. Ta ut degen ur skålen, täck över den med plastfolie och ställ den i kylen i 30 minuter.

  3. Kavla ut degen till en lång rektangel. Kavla ut smöret med en kavel. Lägg smöret i mitten av degen och vik kanterna över toppen.

  4. Vrid degen ett kvarts varv åt höger och kavla ut den i en rektangel igen. Vrid ett kvarts varv åt höger igen.

  5. Kavla ut den igen till en lång rektangel och vik sedan in den i tre delar igen.

  6. Täck degen igen och kyl den i 1 timme.

  7. Kavla ut degen, trimma kanterna vid behov och skär i långa strimlor.

  8. Ta bort kärnorna i äpplena och skär dem i tunna kilar. Placera äppelkilarna på den övre halvan av degremsorna. Täck den nedre halvan av degremsorna med aprikosylt.

  9. Rulla ihop degen. Lägg minipajerna i en smord muffinform och pensla med det vispade ägget. Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn i 200°C.