Merveilleux
Denna merveilleux är lätt som luft och passar perfekt som dessert eller lyxigt mellanmål.
Merveilleux
Denna merveilleux är lätt som luft och passar perfekt som dessert eller lyxigt mellanmål.
Redskap
Ingredienser
4 ägg
150 g strösocker
175 g florsocker, siktat
1 tsk vaniljextrakt
600 ml vispgrädde
2 msk mascarpone
200 g chokladflagor
12 körsbär
Steg för steg
Separera äggen och lägg äggvitorna i skålen till köksmaskinen utrustad med trådvisp. Vispa på hastighet 6 till skummig konsistens. Öka hastigheten till 10 och tillsätt strösocker, 1 msk i taget. Vispa tills mycket styva toppar bildas.
Vänd försiktigt ner vaniljpastan och 100 g siktat florsocker på 1/2 hastighet. Flytta över marängen till en spritspåse med stort munstycke. Spritsa en cirkelformad botten och en kupolformad ”hatt” till din merveilleux. Grädda i 2 timmar i förvärmd ugn på 90 °C. Låt svalna i minst 1 timme innan du öppnar ugnsluckan.
Vispa grädden tillsammans med 75 g florsocker och mascarpone tills blandningen tjocknar (tjockare än vanlig vispgrädde). Fördela lite vispgrädde på marängens botten och sätt ”hatten” ovanpå. Täck utsidan av marängen med vispgrädde och strö över chokladflagorna. Sätt ett körsbär på toppen.