Skip the navigation

Merveilleux

KitchenAid Chef

Denna merveilleux är lätt som luft och passar perfekt som dessert eller lyxigt mellanmål.

merveilleux_thumbnail.jpg

Merveilleux

KitchenAid Chef

Denna merveilleux är lätt som luft och passar perfekt som dessert eller lyxigt mellanmål.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
30min
Tillagning
2h
Totalt
2h30
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

4 ägg

150 g strösocker

175 g florsocker, siktat

1 tsk vaniljextrakt

600 ml vispgrädde

2 msk mascarpone

200 g chokladflagor

12 körsbär

Steg för steg

  1. Separera äggen och lägg äggvitorna i skålen till köksmaskinen utrustad med trådvisp. Vispa på hastighet 6 till skummig konsistens. Öka hastigheten till 10 och tillsätt strösocker, 1 msk i taget. Vispa tills mycket styva toppar bildas.

  2. Vänd försiktigt ner vaniljpastan och 100 g siktat florsocker på 1/2 hastighet. Flytta över marängen till en spritspåse med stort munstycke. Spritsa en cirkelformad botten och en kupolformad ”hatt” till din merveilleux. Grädda i 2 timmar i förvärmd ugn på 90 °C. Låt svalna i minst 1 timme innan du öppnar ugnsluckan.

  3. Vispa grädden tillsammans med 75 g florsocker och mascarpone tills blandningen tjocknar (tjockare än vanlig vispgrädde). Fördela lite vispgrädde på marängens botten och sätt ”hatten” ovanpå. Täck utsidan av marängen med vispgrädde och strö över chokladflagorna. Sätt ett körsbär på toppen.