Redskap
Ingredienser
10 gelatinblad
120 g ljus sirap
340 g strösocker
180 ml + mer för blötläggning av gelatinbladen vatten
2 äggvitor
1 msk vaniljextrakt
100 g florsocker
100 g majsena
Steg för steg
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Lägg den ljus sirapen, sockret och vattnet i en stor kastrull och värm på medelstark värme. Koka upp sockret till det kokar mjukt och låt koka i 5 minuter. Rör inte om.
Lägg äggvitorna i skålen till köksmaskinen med ballongvisp. Blanda i 1 minut på hastighet 10 tills toppar bildas.
När köksmaskinen är igång häller du långsamt i sockersirapen på sidan av skålen.
Pressa ut gelatinbladen och tillsätt dem till äggvitorna och sockerblandningen. Tillsätt vaniljextrakt.
Vispa i hastighet 10 tills marshmallowblandningen är tjock och glansig.
Blanda ihop florsocker och majsstärkelse. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och pudra över en generös mängd florsockerblandning. Detta är för att förhindra att marshmallowen fastnar.
Häll i marshmallow-blandningen, strö florsockerblandningen över den och låt den stå i rumstemperatur över natten. Strö över en vass kniv med majsstärkelse innan du skär marshmallowen i önskad form och storlek.