Skip the navigation

Marängkakor med choklad

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
chocolatemeringuecookies_thumbnail.jpg

Dessa kakor är knapriga på utsidan och mjuka på insidan – en riktig chokladdröm.

Duration
Totalt1h5
Förberedelser15min
Tillagning50min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

300 g

mörk choklad

150 g

äggvitor

1/2 tsk

salt

230 g

strösocker

1 tsk

ättika

1 msk

majsstärkelse

1 msk

kakaopulver

Steg för steg

  1. Hacka chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.

  2. Lägg äggvitorna i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Tillsätt salt och vispa på hastighet 10 tills mjuka toppar bildas. Tillsätt strösocker gradvis och vispa tills glansiga och styva toppar bildas. Sätt på flatblandaren av metall med silikonvinge på köksmaskinen och tillsätt vinäger och majsstärkelse. Rör ihop på 1/2 omrörningshastighet.

  3. Börja långsamt tillsätta den smälta chokladen i skålen. Blanda tills den precis har arbetats in.

  4. Använd en liten glassskopa och fördela blandningen på en bakplåtspapperklädd plåt med pergamentpapper. Pudra kakorna med kakaopulver. Grädda i en 100°C förvärmd ugn i 40 minuter. Låt svalna helt i ugnen.