Skip the navigation

Maränger

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Meringues

Den här enkla men ändå mångsidiga marängen har en perfekt kombination av knaprig utsida och mjuk insida.

Duration
Totalt2h15
Förberedelser15min
Tillagning2h

Redskap

HandMixerHandMixer

Ingredienser

190 ml

äggvitor

330 g

strösocker

1 tsk

vitvinsvinäger

1,5 msk

majsstärkelse

Steg för steg

  1. Lägg äggvitorna i en skål.

  2. Ställ in den sladdlösa elvispen på hastighet 7 och vispa äggvitorna tills de formar styva toppar.

  3. Fortsätt vispa och börja tillsätta strösocker, en matsked i taget. Vispa tills marängen är styv och ser blank ut.

  4. Tillsätt vitvinsvinäger och majsstärkelse och vispa snabbt tills de blandas.

  5. Skeda upp marängen och lägg den i små klickar på en plåt täckt med bakplåtspapper.

  6. Grädda i 2 minuter i en ugn som är 100°C. Låt den svalna i ugnen när den är färdiggräddad.