Mangomochi
Söta och sega glassbollar som är lättare att göra än du tror.
Redskap
Ingredienser
Portioner
360 ml
vispgrädde
120 ml
standardmjölk
500 g
mangopuré
275 g
socker
1
lime
150 g
klibbigt rismjöl
300 ml
vatten
50 g
mangosylt
till pudring
majsstärkelse
Steg för steg
Tillsätt grädde, mjölk, mangopuré, 50 g strösocker och limejuice i köksmaskinens skål och se till att vispen är fastsatt på köksmaskinen.
Blanda på hastighet 4 i 2 minuter. Häll glassbasen i en lufttät behållare och ställ den i kylskåpet över natten.
Fäst den frysta KitchenAid-glasskålen och blandredskapet på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla glassbasen i skålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.
Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i minst 4 timmar.
När glassen är mycket fast använder du en liten glasskopa för att göra små glassbollar. Frys sedan igen i 1 timme eller tills bollarna är helt hårda.
Tillsätt rismjöl, vatten, återstående strösocker och mangosylt i en mikrovågsugnssäker skål. Vispa ihop.
Täck med plastfolie, mikra i 1 minut på 600 W, rör ihop med en träsked. Upprepa de här stegen 5 gånger tills en klibbig och fast deg bildas.
Vänd ut degen på ett bakbord mjölat med majsstärkelse och kavla ut degen tills den är cirka 3 mm tjock. Skär ut degbitar med ett runt kakmått.
Linda mochi-degbitarna runt de små glassbollarna. Ät omedelbart eller förvara i frysen.