Skip the navigation
Mangomochi

Mangomochi

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Mango mochi

Söta och sega glassbollar som är lättare att göra än du tror.

Duration
Totalt50min
Förberedelser45min
Tillagning5min

Redskap

ICE_CREAM_MAKERICE_CREAM_MAKER
STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

360 ml

vispgrädde

120 ml

standardmjölk

500 g

mangopuré

275 g

socker

1

lime

150 g

klibbigt rismjöl

300 ml

vatten

50 g

mangosylt

till pudring

majsstärkelse

Steg för steg

  1. Tillsätt grädde, mjölk, mangopuré, 50 g strösocker och limejuice i köksmaskinens skål och se till att vispen är fastsatt på köksmaskinen.

  2. Blanda på hastighet 4 i 2 minuter. Häll glassbasen i en lufttät behållare och ställ den i kylskåpet över natten.

  3. Fäst den frysta KitchenAid-glasskålen och blandredskapet på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla glassbasen i skålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.

  4. Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i minst 4 timmar.

  5. När glassen är mycket fast använder du en liten glasskopa för att göra små glassbollar. Frys sedan igen i 1 timme eller tills bollarna är helt hårda.

  6. Tillsätt rismjöl, vatten, återstående strösocker och mangosylt i en mikrovågsugnssäker skål. Vispa ihop.

  7. Täck med plastfolie, mikra i 1 minut på 600 W, rör ihop med en träsked. Upprepa de här stegen 5 gånger tills en klibbig och fast deg bildas.

  8. Vänd ut degen på ett bakbord mjölat med majsstärkelse och kavla ut degen tills den är cirka 3 mm tjock. Skär ut degbitar med ett runt kakmått.

  9. Linda mochi-degbitarna runt de små glassbollarna. Ät omedelbart eller förvara i frysen.