Ingredienser
1 tsk vegetabilisk olja
1/2 tsk röda chiliflingor
1 lök
5 cm färsk ingefära, skalad och i kuber
1 tsk vitlök, finhackad
1,5 kg mango
100 g gula russin
60 g socker
170 ml vit vinäger
1 tsk garam masala
1 tsk salt
1/2 tsk senapsfrön
Steg för steg
Fäst matberedaren med tärningsskivan på köksmaskinen. Skala löken och tryck igenom den på hastighet 6. Ställ åt sidan.
Skala mangon och ta bort kärnan. Hacka den i matberedaren på hastighet 4. Ställ åt sidan.
Värm vegetabilisk olja och de röda chiliflingorna i en kastrull på medelhög värme.
Tillsätt hackad lök i kastrullen och stek tills löken är genomskinlig och mjuk. Tillsätt ingefära och vitlök och stek i ytterligare en minut.
Tillsätt hackad mango, gula russin, socker, vit vinäger, garam masala, senapsfrön och salt. Rör om väl så att det blandas och koka upp.
När det kokar sänker du värmen och låter det sjuda i upp till en timme tills chutneyn liknar en tjock sirap.
Lägg i en ren glasbehållare och låt svalna helt till rumstemperatur innan du sätter på locket. Förvara i kylskåpet.