Skip the navigation

Mandelbiscotti

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
almondbiscotti thumbnail

De här italienskinspirerade kakorna passar perfekt till en kopp eftermiddagskaffe men passar också att ta med som en söt hembakad gåva.

Duration
Totalt1h25
Förberedelser10min
Tillagning45min
Vila30min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

175 g

mandel, oskalad

280 g

vetemjöl

150 g

strösocker

3/4 tsk

bakpulver

1/2 tsk

salt

2

ägg

60 g

honung

60 g

smält smör, rumstempererat

Steg för steg

  1. Lägg mandlarna på en bakplåt och rosta dem i 10 minuter på 180 °C i en förvärmd ugn. Låt dem svalna helt.

  2. Blanda alla ingredienser förutom mandlarna i skålen till köksmaskinen med flatblandare. Blanda på hastighet 2 tills den blöta degen går ihop. Tillsätt mandlarna och fortsätt blanda på hastighet 1.

  3. Täck degen i skålen med plastfolie och ställ den i kylskåpet i 30 minuter.

  4. Dela degen i 3 delar och rulla varje del till en liten stubbe. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 25 minuter i en förvärmd ugn på 180°C. Låt den gräddade degen svalna tillräckligt så att du kan hantera den innan du fortsätter.

  5. Skär varje stubbe i skivor och lägg sedan kakorna med de skurna sidorna uppåt på en bakplåt. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt vila på ett bakgaller och förvara i upp till 2 veckor i en lufttät behållare.