Skip the navigation

Makroner med salt kola

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Salted caramel macarons

Det tar lite tid att göra de här makronerna med salt kola, men slutresultatet gör dig till en stolt hemmabagare.

Duration
Totalt1h35
Tillagning35min
Vila1h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

90 g

mandelmjöl, siktat

265 g

florsocker, siktat

100 g

äggvitor

2.5 tsk

salt

75 g

strösocker

nypa

blå hushållsfärg

120 g

socker

250 g

smör

70 ml

vispgrädde

1/2 tsk

havssaltflingor

Steg för steg

  1. Det här receptet blir ungefär 22 makroner.

  2. Lägg äggvitorna och 1/2 tsk salt i köksmaskinens skål. Använd vispen och vispa på hastighet 6 till skummig konsistens. Öka hastigheten till 10 och tillsätt socker lite i taget. Vispa till hårt skum. Tillsätt hushållsfärgen och rör tills allt är blandat.

  3. Tillsätt 70 g florsocker och 45 g mandelmjöl till de vispade äggvitorna och rör om kraftigt. Tillsätt 70 g florsocker och resten av mandelmjölet. Blanda och tryck sedan ut lite luft ur äggvitorna genom att trycka dem försiktigt mot sidan av skålen med en gummispatel. Lyft ur spateln för att kontrollera om smeten är klar. Smeten ska rinna från spateln i ett jämnt flöde.

  4. Flytta över smeten till en spritspåse med medelstort runt munstycke. Spritsa identiska cirklar ca 4 cm i diameter. Knacka försiktigt bakplåten mot köksbänken några gånger för att bli av med större luftbubblor. Om det finns större luftbubblor kvar på ytan använder du en tandpetare för att sticka hål på dem. Låt de spritsade makronerna vila i 45–60 minuter tills de känns släta på ytan när du rör lätt vid dem.

  5. Grädda makronerna i 140 °C förvärmd ugn i ca 18–22 minuter tills de har fått en vågig ”fot” och är torra på ytan. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna på plåten.

  6. Smält sockret i en kastrull på medelhög värme. Rör om hela tiden. När sockret har smält och blivit guldbrunt, tillsätt 50 g smör och rör kraftigt tills blandningen är slät. Tillsätt vispgrädden och rör igen. Dra bort från värmen och rör i 2 teskedar salt. Ställ åt sidan tills kolan har svalnat helt.

  7. Tillsätt resten av smöret, florsocker och strösockret i köksmaskinens skål med flatblandaren av metall med silikonvinge monterad. Blanda på hastighet 6 till en lätt och fluffig smörkräm. Häll långsamt i 70 g av saltkolan och blanda tills krämen är jämn. Lägg smörkrämsglasyren i en spritspåse med ett litet runt munstycke. Spritsa en cirkel av smörkräm på hälften av makronerna, med lite utrymme kvar i mitten. Fyll det lilla utrymmet med kola och toppa med lite flingsalt. Lägg en makron ovanpå fyllningen.

  8. Kyl 12 timmar innan servering. På det sättet får makronerna den perfekta, mjuka konsistensen.