Skip the navigation

Majstortillas

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
masatortillas_thumbnail.jpg

Läckra och glutenfria majstortillas som är lätta att göra och passar perfekt till din tacosfest.

Duration
Totalt1h
Förberedelser20min
Tillagning40min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

240 g

majsmjöl

350 ml

varmt vatten

2 msk

vitlöksolja

1/2 tsk

salt

480 g för pupusas eller 250 g för sopes

rå chorizo

60 g

strimlad sallad

40 g

smulad färskost

2 msk

tärnad avokado

2 msk

tärnade tomater

Steg för steg

  1. Detta recept räcker till 28 tortillas eller 14 pupusas eller 14 sopes.

  2. Förbered degen genom att lägga majsmjöl, vatten, vitlöksolja och salt i skålen på Artisan-köksmaskinen. Fäst skålen och flatblandaren på köksmaskinen. Vrid till hastighet 4 och blanda i 4 minuter eller tills degen är slät. Använd samma deg för att göra tortillas, pupusas eller sopes.

  3. Förbered dina tortillas genom att täcka båda sidorna av tortillapressen i plastfolie. Forma degen till 28 bollar som väger 30 g vardera. Placera en boll i mitten av pressen och platta till för att göra en tortilla. Lägg över på en plåt täckt med bakplåtspapper. Upprepa med resten av degen. Hetta upp en nonstickstekpanna på medelhög värme. Tillaga tortillas i omgångar, 1–½ minuter på varje sida eller tills de har fått lite färg.

  4. Förbered pupusas genom att tillaga chorizo i en nonstickstekpanna på medelhög värme i 7 minuter och låt sedan rinna av. Forma degen till 28 bollar (30 g). Rulla ut till 0,6 cm tjocklek. Lägg 2 matskedar chorizo i mitten av en degskiva och lägg den andra skivan ovanpå. Tryck ihop kanterna för att sluta tätt. Tillaga i omgångar i en nonstickstekpanna på medelhög värme i 4 minuter på varje sida eller tills den är gyllenbrun.

  5. Förbered sopes genom att tillaga chorizo i en nonstickstekpanna på medelhög värme i 7 minuter och låt sedan rinna av. Forma degen till 14 bollar som väger 55 g vardera. Rulla ut till 0,6 cm tjocklek. Tillaga i omgångar i en nonstickstekpanna på medelhög värme i 4 minuter på varje sida eller tills den är gyllenbrun. Toppa dina sopes med chorizo, sallad, färskost, avokado och tomater.

  6. Tips: Var kreativ med ingredienser, tillbehör och fyllningar i dessa rätter. Du kan även göra nachos genom att skära tortillas i fjärdedelar och fritera.