Redskap
Ingredienser
2 tsk extra-virgin olivolja
300 g tärnad gul lök
1 tsk finhackad färsk timjan, samt lite extra för smaken
2 tsk hackad vitlök (2 klyftor)
240 g skivad vita champinjoner
3 msk tamari utan vete
1/4 tsk nymalen svartpeppar, samt lite extra till serveringen
480 ml grönsaksbuljong
2 tsk färsk citronsaft, till serveringen
en nypa havssalt
Steg för steg
Värm olivoljan och sautera löken, timjan och vitlök i cirka 5 minuter i en stor stekpanna över medelvärme tills löken är mjuk och genomskinlig och börjar brynas.
Tillsätt svamp, tamari och svartpeppar och sautera i 8 till 10 minuter tills svampen reducerats och är genom kokt.
Lägg i svampblandningen i din KitchenAid® Power Plus® Blender och lägg till buljongen.
Sätt på locket och ställ in blendern på Adapti-Blend™ Sopp-programmet.
Blanda tills maskinen stängs av.
Alternativt, blanda i cirka 5 minuter, börja med hastighet 1 och öka gradvis till hastighet 10.
Soppan kommer ut varm från blendern.
Avsmaka med salt efter smak och garnera med finhackad persilja.
Servera tillsammans med krispigt bröd eller en skopa kokta gryn.