Skip the navigation

Laxtartar med ananas och söt sojasås

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Salmon tartare with pineapple and sweet soy sauce

En fruktig touch på en laxtartar för en ovanligt fräsch förrätt.

Duration
Totalt15min
Förberedelser15min

Redskap

StandMixerStandMixer
MeatGrinderMeatGrinder

Ingredienser

Portioner

250 g

skinnad laxfilé

100 g

ananasskivor

1/2

vårlök

10 g

koriander

2 msk

extra virgin olivolja

2 cl

limejuice

1 msk

söt sojasås

nypa

havssalt

Steg för steg

  1. Sätt fast skivan för grovmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.

  2. Skala ananasskivorna, skölj koriandern och vårlöken.

  3. Sätt köksmaskinen på hastighet 3.

  4. Mal alla ingredienserna i ordning: först örterna, sedan ananasen och sist laxen.

  5. Krydda med limejuice, söt sojasås, salt samt 2 matskedar olja och blanda väl för att få ihop det med laxen.

  6. Fördela tartaren jämnt mellan 4 kylda tallrikar. Använd en ring eller en spatel för att forma till runda skivor på tallrikarna.

  7. För en fastare konsistens, frys laxen till hälften (ungefär -5°C) före malning.