Latte med havremjölk
Havremjölk är ett utmärkt mjölkfritt och veganskt alternativ till komjölk som passar kaffedrycker. Havremjölk har en neutral smak och ångas, skummas och hälls upp på ungefär samma sätt som komjölk. Det passar även bra om du vill prova lattekonst.
Latte med havremjölk
Havremjölk är ett utmärkt mjölkfritt och veganskt alternativ till komjölk som passar kaffedrycker. Havremjölk har en neutral smak och ångas, skummas och hälls upp på ungefär samma sätt som komjölk. Det passar även bra om du vill prova lattekonst.
Redskap
Ingredienser
130 ml havremjölk
25 ml (1 espresso) espresso
Efter smak kakaopulver
Efter smak socker
Steg för steg
Ånga mjölken. Med havremjölk kan det vara bra att lufta mjölken lite längre, eftersom det tar lite längre tid för skummet att bildas. Du kan använda ångröret eller mjölkskummaren.
När du ser att mjölkskum har bildats sänker du ned ångröret i mjölken och lutar tillbringaren så att en virvel bildas i mjölken, tills tillbringaren nästan blir för varm för att hålla i. Resultatet blir ångad mjölk med lite skum.
Gör en dubbel espresso i din favoritkopp.
Häll den skummade havremjölken i espresson och servera.
Krydda med kanel och varma vinterkryddor.