Läskiga halloweenkakor
Oroa dig inte, kakorna är inte hemsökta. De är bara sega och smaskiga!
Läskiga halloweenkakor
Oroa dig inte, kakorna är inte hemsökta. De är bara sega och smaskiga!
Redskap
Ingredienser
100 g smör, rumsvarmt
75 g ljust farinsocker
1 ägg
185 g mjöl
5 g bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
100 g mörk choklad
75 godisögon
Steg för steg
Receptet räcker till 12 kakor.
Lägg det rumsvarma smöret i skålen till köksmaskinen med flatblandaren av metall med silikonvinge. Tillsätt strösocker och ljust farinsocker och blanda på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt ägg, mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda på hastighet 1 tills degen tar form. Hacka den mörka chokladen och lägg den i skålen. Blanda tills den precis har arbetats in.
Forma degen till bollar (med en liten glasskopa eller för hand). Lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och platta försiktigt till kakorna. Lämna lite plats mellan kakorna eftersom de blir dubbelt så stora.
Placera ut godisögonen på kakorna. Grädda i 12 minuter i en ugn som är förvärmd till 180 °C. Låt svalna i 15 minuter och ta bort kakorna från bakplåtspapperet.