Skip the navigation

Kycklingkorv med jalapeño och cheddar

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
chickenjalapenoandcheddarsausage wallpaper

Det här är en riktigt bra korv för alla som älskar smaken och hettan från färsk jalapeño. Cheddarosten ger en krämig smak som gör den till en vinnare på alla grillkvällar. Servera på rostade bröd med honungssenap, färska tärnade tomater, koriander och mer cheddarost.

Duration
Totalt45min
Förberedelser30min
Tillagning15min

Redskap

StandMixerStandMixer
SausageStufferSausageStuffer
MeatGrinderMeatGrinder

Ingredienser

Portioner

900 g

kycklinglår utan ben och skinn, skurna i 2,5 cm stora strimlor

45 g

jalapeños, halverade, utan kärnor och skurna i 2,5 cm stora strimlor

50 g

cheddarost, riven

3 kryddnejlika

vitlök

1 msk

vitlökspulver

1 msk

lökpulver

1 msk

koshersalt

1 tsk

svartpeppar

1

150 cm långt korvskinn, sköljt och blötlagt i kallt vatten i 30 minuter

Steg för steg

  1. Lägg kycklingen på en bakplåt med bakplåtspapper och frys i 20 minuter innan du fortsätter. Krydda sedan kycklingen i en stor skål med salt, peppar, vitlökspulver och lök, hela vitlöksklyftor, cheddar och jalapeño.

  2. Fäst köttkvarnsdelen med den fina malningsskivan på köksmaskinen. Placera skålen under kvarnen, vrid till hastighet 4 och använd mataren för att mata in den kryddade kycklingen, jalapeño och vitlöksklyftorna genom kvarnen, en till två bitar åt gången. Använd inte mataren för att tvinga igenom bitarna. Ta bort skålen under kvarnen och använd händerna eller en stekspade för att blanda ingredienserna ordentligt. Förvara kallt.

  3. Fäst korvhornsdelen med det stora korvhornet på köksmaskinen. Smörj korvhornet med lite olivolja eller vatten och skjut på skinnet ordentligt. Ställ en bakplåt med lite vatten under korvhornet som korven kan hamna på när de stoppas. Håll händerna våta med vatten medan du arbetar med korvskinnet. Knyt ihop änden och stick den med en knivspets eller sen provsticka med en spets som är lika stor som ett litet nålhuvud.

  4. Vrid till hastighet 4 och mata långsamt in korvblandningen i matningsröret med hjälp av mataren. Håll den knutna änden av skinnet i en hand och styr korvblandningen medan det fylls. Packa inte för hårt i skinnet och försök att undvika tomrum. När all fyllning har använts tar du bort skinnet från korvhornet med tillräckligt lång längd så att du kan knyta änden så nära fyllningen som möjligt. Ringla ut hela korvens längd på plåten och nyp sedan av för att separera fyllningen var 15:e cm. Vrid varannan länk ungefär sex gånger. Ställ på en plåt i kylskåpet, fortfarande i en del, över natten innan du separerar korvarna.

  5. Tillaga korven: Värm en stor stekpanna eller en gjutjärnspanna på medelvärme, tillsätt 1 msk olivolja och bryn korvarna på alla sidor. Sänk värmen och tillaga i 10–15 minuter tills de är genomstekta.

  6. Tips: Om du får luftbubblor medan du stoppar korven kan du använda en tandpetare för att peta ett hål i skinnet på den platsen. Handgjorda färska korvar är alltid bättre dagen efter. Om det går kan du låta dem ligga oseparerade i kylskåpet över natten.