Kycklinggryta
Den här mättande kycklinggrytan är en lättlagad vardagsrätt.
Redskap
Ingredienser
Portioner
2
kycklinglår
1,5
lök
1 klyfta
vitlök
3
morötter
150 g
svamp
3 msk
tomatpuré
4,5 kvistar
färsk timjan
4,5 kvistar
färsk rosmarin
4,5 msk
smör
3/4 msk
paprikapulver
1,5 l
kycklingbuljong
50 ml
vispgrädde
en nypa
salt och peppar
Steg för steg
Krydda kycklinglåren med rikligt med salt, peppar och paprikapulver på båda sidor.
Lägg hälften av smöret i en stekpanna och tillsätt kycklinglår. Stek kycklinglåren i 4–5 minuter på varje sida och lägg dem sedan åt sidan.
Skala lök och vitlök. Fäst matberedaren med tärningsskivan på köksmaskinen. Kör löken och vitlöken i den på hastighet 4.
Byt ut tärningsskivan mot skärskivan och skiva morötterna och svamparna på hastighet 4.
Lägg resten av smöret i en kraftig gryta och stek löken och vitlöken i cirka 3 minuter.
Rör ned tomatpuré, timjan och rosmarin och krydda med salt och peppar. Tillsätt morötter och svamp.
Tillsätt kycklingbuljongen och lägg kycklingen i grytan.
Låt kycklinggrytan koka upp och koka sedan på låg värme med lock i en timme.
Rör i grädden, smaka av med kryddor och låt sedan puttra utan lock i 10 minuter.