Skip the navigation

Kycklinggryta

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Chicken stew

Den här mättande kycklinggrytan är en lättlagad vardagsrätt.

Duration
Totalt1h45
Förberedelser15min
Tillagning1h30

Redskap

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

2

kycklinglår

1,5

lök

1 klyfta

vitlök

3

morötter

150 g

svamp

3 msk

tomatpuré

4,5 kvistar

färsk timjan

4,5 kvistar

färsk rosmarin

4,5 msk

smör

3/4 msk

paprikapulver

1,5 l

kycklingbuljong

50 ml

vispgrädde

en nypa

salt och peppar

Steg för steg

  1. Krydda kycklinglåren med rikligt med salt, peppar och paprikapulver på båda sidor.

  2. Lägg hälften av smöret i en stekpanna och tillsätt kycklinglår. Stek kycklinglåren i 4–5 minuter på varje sida och lägg dem sedan åt sidan.

  3. Skala lök och vitlök. Fäst matberedaren med tärningsskivan på köksmaskinen. Kör löken och vitlöken i den på hastighet 4.

  4. Byt ut tärningsskivan mot skärskivan och skiva morötterna och svamparna på hastighet 4.

  5. Lägg resten av smöret i en kraftig gryta och stek löken och vitlöken i cirka 3 minuter.

  6. Rör ned tomatpuré, timjan och rosmarin och krydda med salt och peppar. Tillsätt morötter och svamp.

  7. Tillsätt kycklingbuljongen och lägg kycklingen i grytan.

  8. Låt kycklinggrytan koka upp och koka sedan på låg värme med lock i en timme.

  9. Rör i grädden, smaka av med kryddor och låt sedan puttra utan lock i 10 minuter.