Skip the navigation

Kycklingenchiladarullar

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
chickenenchilada_wallpaper.jpg

Mexikanskinspirerade rullar är den perfekta rätten för din nästa sammankomst.

Duration
Totalt20min
Förberedelser20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

340 g

hackad tillagad kyckling (vitt och mörkt kött)

470 g

riven mexikansk ostblandning

220 g

färskost, mjuk

125 ml

tomatsalsa

2 msk

limesaft

1 msk

vitlökspulver

2 tsk

malen spiskummin

2 tsk

chilipulver

2 tsk

koshersalt

1

krossade röda chiliflingor

4

30 cm tortillas

115 g

grillade tärnade gröna chilifrukter, avrunna

2

plommontomater, urkärnade och hackade

50 g

skivad salladslök

8 g

färska korianderblad

Steg för steg

  1. Lägg kycklingen i köksmaskinens skål. Fäst skålen och degkroken på köksmaskinen. Vrid till hastighet 1 och rör om i 1 minut eller tills kycklingen är strimlad. Tillsätt riven ost, färskost, salsa, limesaft, vitlök, spiskummin, chilipulver, salt och röda chiliflingor. Ta bort degkroken och ersätt den med flatblandaren. Vrid till hastighet 1 och blanda i 60 sekunder. Skrapa av sidorna och botten av skålen. Vrid till hastighet 4 och blanda i 30 sekunder. Ta bort och låt svalna helt.

  2. Värm dina tortillas insvepta i hushållspapper på hög värme i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Överför till en ren arbetsyta. Toppa med 2,4 dl kycklingblandning och fördela jämnt. Rulla ihop ordentligt. Upprepa med återstående tortillas och fyllning.

  3. Linda in varje rulle i plastfolie och kyl i minst 2 timmar eller över natten. Öppna rullarna när de är klara att servera. Skär av och släng cirka 5 cm från varje ände och skär sedan rullarna i 2,5 cm tjocka bitar. Garnera med grön chili, tomater, salladslök och koriander.

  4. Tips: Välj din favoritsalsa med den styrka du föredrar, mild, medium eller stark.