Kycklingenchiladarullar
Mexikanskinspirerade rullar är den perfekta rätten för din nästa sammankomst.
Redskap
Ingredienser
Portioner
340 g
hackad tillagad kyckling (vitt och mörkt kött)
470 g
riven mexikansk ostblandning
220 g
färskost, mjuk
125 ml
tomatsalsa
2 msk
limesaft
1 msk
vitlökspulver
2 tsk
malen spiskummin
2 tsk
chilipulver
2 tsk
koshersalt
1
krossade röda chiliflingor
4
30 cm tortillas
115 g
grillade tärnade gröna chilifrukter, avrunna
2
plommontomater, urkärnade och hackade
50 g
skivad salladslök
8 g
färska korianderblad
Steg för steg
Lägg kycklingen i köksmaskinens skål. Fäst skålen och degkroken på köksmaskinen. Vrid till hastighet 1 och rör om i 1 minut eller tills kycklingen är strimlad. Tillsätt riven ost, färskost, salsa, limesaft, vitlök, spiskummin, chilipulver, salt och röda chiliflingor. Ta bort degkroken och ersätt den med flatblandaren. Vrid till hastighet 1 och blanda i 60 sekunder. Skrapa av sidorna och botten av skålen. Vrid till hastighet 4 och blanda i 30 sekunder. Ta bort och låt svalna helt.
Värm dina tortillas insvepta i hushållspapper på hög värme i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Överför till en ren arbetsyta. Toppa med 2,4 dl kycklingblandning och fördela jämnt. Rulla ihop ordentligt. Upprepa med återstående tortillas och fyllning.
Linda in varje rulle i plastfolie och kyl i minst 2 timmar eller över natten. Öppna rullarna när de är klara att servera. Skär av och släng cirka 5 cm från varje ände och skär sedan rullarna i 2,5 cm tjocka bitar. Garnera med grön chili, tomater, salladslök och koriander.
Tips: Välj din favoritsalsa med den styrka du föredrar, mild, medium eller stark.