Skip the navigation

Kupoler av jordgubbsmousse

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - STRAWBERRY MOUSSE DOMES

Den här underbara desserten har allt: en knäckig kakbotten och en fräsch, gräddig och iskall mousse.

Duration
Totalt55min
Förberedelser40min
Tillagning15min

Redskap

StandMixerStandMixer
FoodStrainerFoodStrainer

Ingredienser

Portioner

115 g

smör

70 g

honung

1 tsk

vaniljextrakt

1

ägg

1/2 tsk

salt

200 g

mjöl

250 g

jordgubbar

200 g

florsocker

500 ml

vispgrädde

225 g

grekisk yoghurt

7 g

gelatinpulver, upplöst i vatten

Steg för steg

  1. Det här receptet ger 6 jordgubbskupoler.

  2. Lägg smör, honung, vaniljextrakt och ägg i skålen med flatblandaren på köksmaskinen. Blanda på hastighet 4.

  3. Tillsätt salt och mjöl och blanda tills degen är slät. Täck degen med plastfolie och kyl i 20 minuter.

  4. Kavla ut den kylda degen och stansa ut cirklar som passar i kupolformen. Grädda dem i 13 minuter i en förvärmd ugn i 170 grader.

  5. Fäst passertillsatsen för frukt och grönsaker på köksmaskinen och ställ in hastighet 4. Passera jordgubbarna.

  6. Värm jordgubbssaften och florsockret på medelvärme. Låt svalna helt.

  7. Lägg grädden och den grekiska yoghurten i skålen med vispen på köksmaskinen. Vispa på hastighet 8 tills det formas mjuka toppar.

  8. Tillsätt jordgubbssåsen och gelatinet och blanda tills det precis går ihop.

  9. Fyll kupolformarna med jordgubbsmoussen och täck med kakbotten överst.

  10. Frys i 4 timmar före servering.