Kupoler av jordgubbsmousse
Den här underbara desserten har allt: en knäckig kakbotten och en fräsch, gräddig och iskall mousse.
Kupoler av jordgubbsmousse
Den här underbara desserten har allt: en knäckig kakbotten och en fräsch, gräddig och iskall mousse.
Redskap
Ingredienser
115 g smör
70 g honung
1 tsk vaniljextrakt
1 ägg
1/2 tsk salt
200 g mjöl
250 g jordgubbar
200 g florsocker
500 ml vispgrädde
225 g grekisk yoghurt
7 g gelatinpulver, upplöst i vatten
Steg för steg
Det här receptet ger 6 jordgubbskupoler.
Lägg smör, honung, vaniljextrakt och ägg i skålen med flatblandaren på köksmaskinen. Blanda på hastighet 4.
Tillsätt salt och mjöl och blanda tills degen är slät. Täck degen med plastfolie och kyl i 20 minuter.
Kavla ut den kylda degen och stansa ut cirklar som passar i kupolformen. Grädda dem i 13 minuter i en förvärmd ugn i 170 grader.
Fäst passertillsatsen för frukt och grönsaker på köksmaskinen och ställ in hastighet 4. Passera jordgubbarna.
Värm jordgubbssaften och florsockret på medelvärme. Låt svalna helt.
Lägg grädden och den grekiska yoghurten i skålen med vispen på köksmaskinen. Vispa på hastighet 8 tills det formas mjuka toppar.
Tillsätt jordgubbssåsen och gelatinet och blanda tills det precis går ihop.
Fyll kupolformarna med jordgubbsmoussen och täck med kakbotten överst.
Frys i 4 timmar före servering.