Skip the navigation

Kryddig jordgubbssorbet

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Spicy Strawberry Sorbet

Duration
Totalt0min

Redskap

BLENDERBLENDER

Ingredienser

Portioner

180 ml

osötad mandelmjölk (eller soja- eller kokosmjölk för en nötfri variant)

85 g

hackade, urkärnade dadlar

1/2 medium peppar

grovt hackad röd paprika

gojibär (valfritt, asien)

cayennepeppar, eller mer efter smak (valfritt)

640 g

frysta jordgubbar

Steg för steg

  1. Häll i mjölk, dadlar, paprika och gojibär och cayennepeppar (om du använder det), i din KitchenAid® Power Plus® blenderbehållare, sätt på locket och mixa på hög hastighet i 30 till 60 sekunder tills blandningen är helt slät och dadlarna, paprikan och gojibären är helt pulveriserade.

  2. Tillsätt de frysta jordgubbarna, sätt på locket, ta bort lockets mittendel och sätt i staven.

  3. Skrapa ner längs blenderns sidor med den flexibla sidan av staven. Tillsätt de frysta jordgubbarna, sätt på locket, ta bort lockets mittendel och sätt i staven.

  4. Håll staven på plats med ett fast grepp, bearbeta på variabel hastighet 11 i 20 till 30 sekunder medan du använder staven för att styra frukten genom bladen tills den är jämn, men fortfarande fryst.

  5. Skopa upp och servera omedelbart som en fryst yoghurt, eller kyl i frysen i 2 timmar för att göra den fastare för en hårdare sorbet-konsistens.

  6. Frys inte längre än så annars kan iskristaller bildas.

  7. Utelämna eventuellt gojibären av budgetskäl, eller ta bort cayennepepparn om du gör den för barn, och du kan också halvera mängden paprika. Om du vill göra en enkel jordgubbssorbet kan du utesluta paprika, gojibär och cayennepeppar. Paprikan innehåller dock mycket vatten så du kan behöva tillsätta en kopp (240 ml) mjölk.