Skip the navigation

Korv med salvia och äpple

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Sausage with sage and apple
Korv med salvia och äpple

Den här korven blir en vinnare vid middagen med både sötma och örter.

Duration
Totalt40min
Förberedelser25min
Tillagning15min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER
SAUSAGE_STUFFERSAUSAGE_STUFFER
MEAT_GRINDERMEAT_GRINDER

Ingredienser

Portioner

333 g

lean pork meat, cut into cubes

66 g

bacon

salt

svart peppar

lökpulver

vitlökspulver

hackad färsk salvia

sausage casing

Steg för steg

  1. Lägg köttkvarnen och fläskköttet i frysen i 30 minuter innan du börjar mala.

  2. Fäst köttkvarnen med den medelstora malningsskivan på köksmaskinen. Mata in fläskköttet och bacon i köttkvarnen och mal det på hastighet 4.

  3. Tillsätt salvia, salt, lökpulver, vitlökspulver, svartpeppar och rivet äpple till det malda köttet. Blanda allt ordentligt och låt smeten vila kallt i en timme.

  4. Fäst det stora korvhornet på köttkvarnen. Trä korvskinnet över det lätt oljade hornet och lämna ca 10 cm hängande utanför änden. Knyt ihop änden på skinnet. Fäst det stora korvhornet på köttkvarnen. Trä korvskinnet över det lätt oljade hornet och lämna ca 10 cm hängande utanför änden. Knyt ihop änden på skinnet.

  5. Vrid hastighetskontrollen till 4. Tillsätt det malda köttet och tryck ned det tills det når skinnets ände. Sänk hastigheten till 2 och fortsätt att stoppa korven tills all smet har använts.

  6. Stäng av köksmaskinen och knyt ihop skinnet. Stick hål på eventuella luftbubblor med en nål eller tandpetare. Gör sex korvar genom att snurra/tvinna skinnet.

  7. Stek korvarna i stekpanna med smör på medelhög värme i 15 minuter.