Skip the navigation
Kolaglass

Kolaglass

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Caramel ice cream

Denna lyxiga kolaglass blir en ny favorit för hela familjen.

Duration
Totalt55min
Förberedelser45min
Tillagning10min

Redskap

ICE_CREAM_MAKERICE_CREAM_MAKER
STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

300 g

dulce de leche

520 ml

vispgrädde

200 ml

standardmjölk

3

äggulor

40 g

macadamianötter, hackade

200 g

strösocker

85 g

smör, tärnat och rumsvarmt

1 tsk

havssalt, grovt

Steg för steg

  1. Häll dulce de leche, 400 ml vispgrädde och mjölk i en kastrull. Värm blandningen på medelvärme under omrörning tills dulce de lechen har smält.

  2. Lägg äggulorna i köksmaskinens skål, se till att vispen är fastsatt och vispa på hastighet 4 i 2 minuter.

  3. Medan köksmaskinen körs häller du långsamt ned 200 ml av den varma blandningen i äggen. Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen och koka på medelvärme samtidigt som du rör om med en träsked tills blandningen tjocknar och har samma konsistens som vaniljsås. Det tar cirka 15 minuter. Koka inte.

  4. Häll glassmeten i en lufttät behållare och låt svalna helt. Ställ den i kylskåpet över natten.

  5. Värm sockret i en kastrull på medelvärme tills sockret smälter och blir gyllenbrunt. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret. Tillsätt 120 ml vispgrädde och rör om omedelbart tills en tjock kolablandning bildas. Tillsätt havssalt och blanda ihop försiktigt. Låt svalna helt.

  6. Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla vaniljglassblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Låt köksmaskinen röra om glassblandningen i 18 minuter tills den har samma konsistens som mjukglass. Tillsätt hackade macadamianötter och 4 msk kolasås. Kärna i ytterligare 2 minuter. Häll glassen i en behållare. Toppa med lite kolasås och hackade macadamianötter. Lägg i frysen i 4 timmar eller tills glassen är fast.