Kokosglass
Den här mjölkfria kokosglassen som görs med kaffirlimeblad och citrongräs är uppfriskande och full av smak!
Redskap
Ingredienser
Portioner
450 g
kokosmjölk
450 g
kokosgrädde
80 ml
agavesirap
50 g
socker
1/2 tsk
salt
Steg för steg
Tillsätt kokosmjölk, kokosgrädde, agavesirap, socker och salt i en kastrull och vispa ihop alla ingredienser. Tillsätt kaffirlimeblad. Bryt citrongräset och lägg ned det i kastrullen. Låt sjuda på medelvärme. Rör om då och då. När blandningen börjar sjuda rör du konstant i 2 minuter och tar sedan bort kastrullen från värmen.
Låt kokosblandningen svalna. Ta bort kaffirlimebladen och citrongräset. Häll i en lufttät behållare och ställ i kylskåpet över natten.
Sätt fast skålen till glasstillverkning i KitchenAid-köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla kokosglassblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Låt köksmaskinen röra om glassblandningen i 20 minuter tills den har samma konsistens som mjukglass.
Häll glassen i en lufttät behållare och ställ den i frysen i 3 timmar. Ät omedelbart efter frysning.
Serveringstips: Servera med rostade kokosflingor.