Redskap
Körsbärsvinägrett
En både söt och syrlig körsbärsdressing med balsamvinäger och honung – perfekt för att lyfta salladen.
Redskap
Ingredienser
100 g färska eller tinade frysta körsbär
30 ml balsamvinäger
1 msk honung
1/4 tsk salt
1/8 tsk peppar
60 ml olivolja
1/4 schalottenlök, hackad
Steg för steg
Tillsätt körsbär, balsamvinäger, honung, salt och peppar i den toppstyrda hackaren. Mixa tills körsbären är finfördelade och blandningen är slät.
Tillsätt körsbär, balsamvinäger, honung, salt och peppar i den toppstyrda hackaren. Mixa tills körsbären är finfördelade och blandningen är slät.
Tillsätt schalottenlöken och mixa blandningen en sista gång snabbt, så att den precis går ihop.
Häll i en burk, förvara i kylskåpet och servera kyld över din favoritsallad.