Skip the navigation
Körsbärssylt

Körsbärssylt

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Cherry jam

Smakar gott på scones eller muffins, men den här körsbärssylten är så god att du vill äta den direkt ur burken.

Duration
Totalt15min
Förberedelser15min

Redskap

FOOD_PROCESSORFOOD_PROCESSOR

Ingredienser

Portioner

500 g

körsbär

500 g

syltsocker

4 msk

citronjuice

Steg för steg

  1. Kärna ur körsbären. Lägg dem i en foodprocessor med multifunktionskniv och pulsera några gånger för att hacka körsbären i stora bitar.

  2. Lägg körsbären i en kastrull. Tillsätt citronsaft. Ställ kastrullen på medelvärme och låt koka upp.

  3. Tillsätt syltsocker, koka upp och koka i ytterligare 5 minuter. Rör om regelbundet.

  4. Häll den varma sylten i rena burkar, sätt på locket och vänd upp och ned på dem tills de svalnat helt.