Skip the navigation

Körsbärssylt

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Cherry jam

Smakar gott på scones eller muffins, men den här körsbärssylten är så god att du vill äta den direkt ur burken.

Duration
Totalt15min
Förberedelser15min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

500 g

körsbär

500 g

syltsocker

4 msk

citronjuice

Steg för steg

  1. Kärna ur körsbären. Lägg dem i en foodprocessor med multifunktionskniv och pulsera några gånger för att hacka körsbären i stora bitar.

  2. Lägg körsbären i en kastrull. Tillsätt citronsaft. Ställ kastrullen på medelvärme och låt koka upp.

  3. Tillsätt syltsocker, koka upp och koka i ytterligare 5 minuter. Rör om regelbundet.

  4. Häll den varma sylten i rena burkar, sätt på locket och vänd upp och ned på dem tills de svalnat helt.