Redskap
Förberedelser
5min
Vila
12h
Totalt
5min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt
Körsbärsisbitar till lemonad
KitchenAid Chef
Söta körsbärsisbitar som ger färg och smak till nygjord lemonad.
Redskap
Förberedelser
5min
Vila
12h
Totalt
5min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt
Ingredienser
200 g kärnfria körsbär
30 ml citronsaft
3 msk agavesirap
100 ml körsbärsjuice
Steg för steg
Tillsätt körsbär, citronsaft och agavesirap i den toppstyrda hackaren. Mixa tills blandningen är slät och ordentligt blandad.
Häll blandningen genom en fin sil för att ta bort eventuellt fruktkött, så att du får en silkeslen körsbärspuré. Blanda i körsbärsjuicen och häll sedan blandningen i en isbricka. Frys över natten tills de är genomfrusna.
När du ska servera lägger du några körsbärsisbitar i ett glas och häller på kyld lemonad utan kolsyra. När kuberna långsamt smälter ger de lemonaden en fin färg och härlig körsbärssmak.