emeagif
Skip the navigation

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
5min
Vila
12h
Totalt
5min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt
cherry-lemonade-ice-cubes

Körsbärsisbitar till lemonad

KitchenAid Chef

Söta körsbärsisbitar som ger färg och smak till nygjord lemonad.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
5min
Vila
12h
Totalt
5min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

200 g kärnfria körsbär

30 ml citronsaft

3 msk agavesirap

100 ml körsbärsjuice

Steg för steg

  1. Tillsätt körsbär, citronsaft och agavesirap i den toppstyrda hackaren. Mixa tills blandningen är slät och ordentligt blandad.

  2. Häll blandningen genom en fin sil för att ta bort eventuellt fruktkött, så att du får en silkeslen körsbärspuré. Blanda i körsbärsjuicen och häll sedan blandningen i en isbricka. Frys över natten tills de är genomfrusna.

  3. När du ska servera lägger du några körsbärsisbitar i ett glas och häller på kyld lemonad utan kolsyra. När kuberna långsamt smälter ger de lemonaden en fin färg och härlig körsbärssmak.