Skip the navigation

Knaprig fisk i ugn

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Crispy Oven Fish

Enkel vardagsmiddag som hela familjen kommer att älska.

Duration
Totalt35min
Förberedelser10min
Tillagning25min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

3 skivor

gammalt bröd

1 tsk

fint havssalt

2 tsk

paprikapulver

1/2 tsk

lökpulver

1/2 tsk

vitlökspulver

120 g

vetemjöl

2 stora

ägg, vispade

450 g

tjock vit fiskfilé, skuren i fyra bitar

3 msk

smör, smält

Steg för steg

  1. Bryt brödet i stora bitar och lägg det i foodprocessorn.

  2. Pulsera tills brödet är finmalet. Tillsätt salt, paprikapulver, lökpulver och vitlökspulver och pulsera snabbt tre gånger till. Lägg i en grund skål.

  3. Häll mjölet i en annan grund skål.

  4. Häll de vispade äggen i en tredje grund skål.

  5. Doppa först fisken i mjölet så att det täcks med ett tunt lager. Doppa fisken i äggen. Doppa fisken i brödsmulorna.

  6. Häll det smälta smöret i en ugnssäker form. Lägg på fisken. Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn i 170°C.

  7. Vänd och låt stå i ugnen i ytterligare fem minuter tills paneringen är knaprig och fisken är färdig.