Klassiska havrekakor
Klassiska engelska havrekakor, gott till frukost, mellanmål eller till en kopp te.
Redskap
Ingredienser
330 g
havregryn
120 g
vetemjöl
270 g
socker
180 g
smör
1
ägg
1 tsk
vaniljextrakt
1 tsk
bikarbonat
1 tsk
salt
3 msk
vatten
Steg för steg
Till 18 kakor
Värm ugnen till 180 °C.
Lägg smöret och sockret i köksmaskinens skål. Montera flatblandaren och vrid hastighetskontrollen till 6 och vispa ihop tills det blir fluffigt.
Tillsätt ägg, vaniljextrakt och vatten och fortsätt blanda på hastighet 4 i 2 minuter.
Blanda havregryn, mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Ändra hastigheten till 2 och tillsätt blandningen gradvis i smörblandningen.
Blanda i någon minut till.
Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Klicka ut en matsked deg per kaka på plåten. Se till att ha mycket mellanrum.
Grädda i 18–20 minuter. Låt svalna på galler.