Skip the navigation

Klassisk pesto

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Classic pesto

Duration
Totalt15min
Förberedelser7min
Tillagning8min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

35 g

pinjenötter

125 ml

extra-virgin olivolja, plus mer om det behövs

50 g

färska basilikablad

35 g

riven parmesanost

1 msk

färskpressad citronsaft

efter smak

havssalt

efter smak

nymalen svartpeppar

Steg för steg

  1. Rosta pinjenötter genom att sprida ut i ett lager i en stekpanna. Rosta på medelvärme i 1 till 2 minuter, rör om ofta, tills de är lätt rostade.

  2. Kombinera olja, basilika, ost, nötter och 1 msk citronsaft (om så önskas) i blenderkannan till KitchenAid ARTISAN Power Plus-blendern. Sätt fast locket och vrid ratten till hastighet 3 eller 4. Mixa och använd Flex Edge-packaren för att pressa ned ingredienser efter behov tills de är väl blandade, i cirka 1 minut. Du kan behöva stoppa blendern några gånger för att skrapa sidorna och botten av kannan med packaren för att se till att ingredienserna blandas väl.

  3. Om peston är för tjock kan du hälla i en skvätt olja eller två. Krydda efter smak med salt, peppar och mer citronsaft om det behövs. Servera omedelbart, eller häll i en lufttät behållare och förvara i kylen i upp till 2 dagar eller i frysen i upp till 3 månader (peston mörknar med tiden).

  4. Blanda pesto med nykokt linguine, tortellini eller annan pasta, eller lägg på grillad kyckling eller pannstekt fisk. Den passar också på en grillad ostmacka eller blandad i en majonnäs som ett uppgraderat smörgåspålägg.