Skip the navigation

Klassisk grillsås

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Classic bbq sauce

Duration
Totalt21min
Förberedelser5min
Tillagning16min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

1 msk

olivolja

1/2

gul lök, hackad

2

vitlöksklyftor, hackade

to taste

havssalt

125 ml

ketchup

60 ml

60 ml kött- eller kycklingbuljong, plus mer om det behövs

4 msk

dijonsenap

4 msk

worcestershiresås

3 msk

farinsocker

3 msk

cidervinäger

2 msk

sojasås

1 tsk

malen spiskummin

1/2 tsk

nymalen svartpeppar

Steg för steg

  1. Värm olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, vitlök och salt, täck med lock och tillaga, rör om då och då, tills löken mjuknat och är gyllenbrun, ca 8 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna.

  2. Blanda lökblandningen, ketchup, buljong, senap, Worcestershiresås, farinsocker, vinäger, sojasås, kummin och peppar i kannan till KitchenAid ARTISAN Power Plus-blendern. Fäst locket och ställ in blendern på inställningen Soppa. Mixa tills maskinen stänger av sig själv.

  3. Du kan också blanda ingredienserna i blendern enligt anvisningarna, fästa locket och vrida ratten till hastighet 1. Öka långsamt hastigheten till hög (hastighet 10 eller 11). Blanda tills såsen är helt slät och tills ånga syns i ca 2–3 minuter.

  4. Justera konsistensen med mer buljong, om du vill. Använd direkt, eller låt svalna, förvara i en lufttät behållare i kyl i upp till 2 veckor eller frys i upp till 3 månader.

  5. Anpassa såsen genom att tillsätta mer eller mindre senap, vinäger eller socker.