Skip the navigation

Kinesiska dumplings med kål och fläsk

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
chinesecabbagedumplings_wallpaper.jpg

En klassisk kinesisk maträtt för alla tillfällen – även för sena kvällar.

Duration
Totalt1h35
Förberedelser1h
Tillagning35min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

300 g

vetemjöl

1 + 1/4 tsk

salt

165 ml

vatten

230 g

kinesisk kål, skuren i 2 cm bitar

1 msk

salladslökar, skivade

1 msk

färsk ingefära, grovhackad

450 g

fläskfilé, skuren i 2 cm bitar

1 tsk

risvin för matlagning

1 tsk

socker

Steg för steg

  1. Detta recept räcker till cirka 50 dumplings.

  2. Fäst universalkniven på matberedaren. Tillsätt mjöl och 1/4 tesked salt till arbetsskålen och pulsera 1 till 2 gånger för att blanda. Kör maskinen på låg hastighet, tillsätt vatten långsamt genom matningsröret och bearbeta tills degen är smidig och elastisk. Linda in tätt i plastfolie och låt degen vila i 10 minuter i rumstemperatur.

  3. Dela degen i bitar om 10 g vardera, vilket blir cirka 50 små bitar totalt. Kavla ut varje bit till en tunn cirkel på en lätt mjölad yta. Täck och ställ åt sidan.

  4. Fäst en ren universalkniv och en ren arbetsskål på matberedaren. Tillsätt hälften av kålen och pulsera tills den är finhackad. Lägg över i ett stort durkslag. Upprepa med resten av kålen. Salta kålen rikligt och ställ åt sidan för att rinna av i 10 till 15 minuter. Kläm eller vrid ur överflödig vätska i en handduk.

  5. Häll smeten i muffinsformar och toppa med några äppelskivor och havregryn. Grädda i 25 minuter på 185 °C.

  6. Tillsätt salladslök och ingefära i arbetsskålen och pulsera 5 till 6 gånger för att hacka. Skrapa ner blandningen från arbetsskålens sidor, tillsätt fläsket och pulsera tills det är mycket finhackat. Tillsätt kål, risvin, socker och 1 tesked salt och bearbeta tills det är väl blandat.

  7. Gör dumplings genom att placera cirka 1 msk fläskfyllning i mitten av varje rundel. Fukta kanten på rundeln med vatten. Vik över för att bilda en halvcirkel och tryck för att försegla. Vecka kanterna något för att forma dumplingen. Upprepa med återstående rundlar och fyllning.

  8. Koka upp vatten i en stor kastrull med en ånginsats. Ångkoka dumplings i omgångar i 6 till 7 minuter eller tills de är genomkokta. Servera omedelbart.