Kastanjsoppa
Den här krämiga kastanjsoppan kan bli en läcker förrätt eller nyttig måltid.
Redskap
Ingredienser
2
schalottenlök
2
morot
2 stjälkar
selleri
1 stjälk
purjolök
1 msk
smör
200 g
kokta kastanjer
750 ml
grönsaksbuljong
1
färskt lagerblad
2 kvistar
färsk timjan
2 kvistar
färsk persilja
1 kvist
färsk rosmarin
150 ml
matlagningsgrädde
40 g
hackade hasselnötter
Steg för steg
Skölj och skär schalottenlöken och moroten. Skölj och skär sellerin och purjolöken.
Smält smöret i en kastrull och stek grönsakerna i ca 10 minuter.
Lägg i kastanjer och buljong. Knyt ihop de färska örterna till ett bouquet garni-knippe och lägg det i soppan.
Låt soppan sjuda i 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Sätt ner den sladdlösa mixerstaven i soppan. Tryck på den variabla hastighetskontrollen och handknappen samtidigt och mixa tills den är helt slät.
Garnera med grädde, persilja och hackade hasselnötter.