Kanelglass
Njut av hemgjord kanelglass – perfekt för dem som vill ha en härlig twist på en älskad fryst efterrätt.
Redskap
Ingredienser
Portioner
400 ml
vispgrädde
400 ml
standardmjölk
130 g
strösocker
5
äggulor
2 msk
kanel
50 g
smält smör
100 g
farinsocker
Steg för steg
Häll vispgrädde, standardmjölk, socker och hälften av kanelen i en kastrull. Placera kastrullen på medelvärme och rör om blandningen tills den är väl blandad. Värm upp men låt inte koka.
Lägg äggulorna i skålen till KitchenAid-köksmaskinen med vispen monterad och vispa på hastighet 4 i 2 minuter. Medan köksmaskinen körs häller du långsamt ned 200 ml av den varma gräddblandningen. När det har blandats häller du tillbaka äggulan och gräddblandningen i kastrullen.
Fortsätt att tillaga på medelvärme i ca 10 minuter, rör om hela tiden tills blandningen tjocknar.
Häll smeten i en kanna eller en behållare och låt svalna till rumstemperatur. När den har svalnat ställer du in den i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
För att göra kanelcrunchet ska du blanda ihop smält smör, farinsocker och resten av kanelen.
Sätt fast den frysta KitchenAid-glassmaskinen i stavmixern och sätt den på hastighet 1. Häll den kylda glassmeten i glassmaskinen och låt den gå tills den når en konsistens som mjukglass, vilket tar ca 15 minuter. Tillsätt kanelcrunch och fortsätt att mixa i ytterligare en minut. Avnjut direkt eller häll upp i en behållare och förvara i frysen fram till servering.