Skip the navigation

Kanelglass

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
cinnamonicecream_thumbnail.JPG

Njut av hemgjord kanelglass – perfekt för dem som vill ha en härlig twist på en älskad fryst efterrätt.

Duration
Totalt10h55
Förberedelser15min
Inställning10h40

Redskap

StandMixerStandMixer
IceCreamMakerIceCreamMaker

Ingredienser

Portioner

400 ml

vispgrädde

400 ml

standardmjölk

130 g

strösocker

5

äggulor

2 msk

kanel

50 g

smält smör

100 g

farinsocker

Steg för steg

  1. Häll vispgrädde, standardmjölk, socker och hälften av kanelen i en kastrull. Placera kastrullen på medelvärme och rör om blandningen tills den är väl blandad. Värm upp men låt inte koka.

  2. Lägg äggulorna i skålen till KitchenAid-köksmaskinen med vispen monterad och vispa på hastighet 4 i 2 minuter. Medan köksmaskinen körs häller du långsamt ned 200 ml av den varma gräddblandningen. När det har blandats häller du tillbaka äggulan och gräddblandningen i kastrullen.

  3. Fortsätt att tillaga på medelvärme i ca 10 minuter, rör om hela tiden tills blandningen tjocknar.

  4. Häll smeten i en kanna eller en behållare och låt svalna till rumstemperatur. När den har svalnat ställer du in den i kylen i minst 4 timmar eller över natten.

  5. För att göra kanelcrunchet ska du blanda ihop smält smör, farinsocker och resten av kanelen.

  6. Sätt fast den frysta KitchenAid-glassmaskinen i stavmixern och sätt den på hastighet 1. Häll den kylda glassmeten i glassmaskinen och låt den gå tills den når en konsistens som mjukglass, vilket tar ca 15 minuter. Tillsätt kanelcrunch och fortsätt att mixa i ytterligare en minut. Avnjut direkt eller häll upp i en behållare och förvara i frysen fram till servering.