Skip the navigation

Kakor med sylt

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Biscuits with jam

Vispa ihop de här läckra, enkla kakorna och fyll dem med hemgjord sylt!.

Duration
Totalt54min
Förberedelser15min
Tillagning9min
Vila30min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

100 g

smör, mjukt

170 g

strösocker

1 tsk

vaniljextrakt

1

stort ägg

210 g

vetemjöl

150 g

hallonsylt

Steg för steg

  1. Lägg smör och socker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Blanda på hastighet 2 i 1 minut.

  2. Tillsätt vaniljextrakt och ägg. Blanda på hastighet 2 och tillsätt mjöl gradvis. Fortsätt att blanda tills degen bildas.

  3. Forma degen till en boll, svep in i plastfolie och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.

  4. Ta bort plastfolien och kavla ut degen på en mjölad yta. Dela degen i två delar.

  5. Pressa ut kakorna med hjälp av ett runt kakmått. Lägg kakorna på en bakplåt.

  6. Lägg lite sylt på varje kaka.

  7. Kavla ut den andra delen av degen. Pressa ut kakorna med hjälp av ett runt kakmått och skär sedan ut små hål i dem.

  8. Toppa kakorna med sylt i kakorna som har hål.

  9. Grädda i 7-9 minuter i en förvärmd ugn på 190 °C. Låt svalna helt.