Skip the navigation

Kakor med lönnsirap

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
maplecookies_thumbnail.jpg

Kakor med lönnsirap och krispiga pecannötter som passar utmärkt på hösten!

Duration
Totalt1h37
Förberedelser25min
Tillagning12min
Vila1h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

230 g + 1 msk

smör, rumstempererat

220 ml

lönnsirap

1

ägg

410 g

vetemjöl

1 tsk

salt

100 g

florsocker

1 tsk

citronjuice

40 g

pekannötter, krossade

Steg för steg

  1. Lägg smöret och 130 ml lönnsirap i skålen på en köksmaskin, fäst flatblandaren av metall med silikonvinge och mixa på hastighet 2 tills allt är ordentligt blandat. Tillsätt ett ägg och mixa igen. Tillsätt mjöl och salt och fortsätt mixa tills en mjuk deg bildas.

  2. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 1 timme.

  3. Kavla ut degen på en mjölad yta. Skär ut lönnlöv med hjälp av en kakform. Lägg kakorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

  4. Grädda i förvärmd ugn på 170 °C i 12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna helt på ett galler.

  5. Gör glasyren genom att blanda 90 ml lönnsirap med florsocker, citronsaft och smör. Täck hälften av varje kaka med glasyr med hjälp av en spritspåse. Strö krossade pekannötter ovanpå glasyren.