Skip the navigation

Kakor med choklad, kokos och hallon som inte kräver någon ugn

KitchenAid Chef

De är inte bara enkla att baka, utan de är fulla av hallon och kokossmak.

KitchenAid-Webseite-Querformat (1).jpg

Kakor med choklad, kokos och hallon som inte kräver någon ugn

KitchenAid Chef

De är inte bara enkla att baka, utan de är fulla av hallon och kokossmak.

Redskap

FoodProcessor
HandMixer
Förberedelser
15min
Inställning
1h40
Totalt
1h55
Portioner
10
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

160 g mjuka havreflingor

120 g mandelskivor

3 msk helt naturligt brunt mandelsmör

75 g sultanrussin

tbsp 2 lönnsirap

125 g hallon

1 msk chiafrön

60 g riven kokos

125 g kokosgrädde

1 msk + 2 tsk jungfrukokosolja

200 g mjölkchoklad

Steg för steg

  1. Blanda mjuka kokosflinor, mandelskivor, mandelsmör, sultanrussin och lönnsirap till en homogen massa i den sladdlösa matberedaren. Kavla ut degen mellan två lager bakplåtspapper tills den är ca 5 mm tjock och låt svalna i kylen i 10 minuter.

  2. Förbered hallonfyllningen under tiden. Mosa hallonen med en gaffel, rör i chiafröna och låt stå i 30 minuter. Vispa kokosflingorna, kokosgrädden och kokosoljan till kokosfyllningen med en elvisp tills den blir fluffig och krämig.

  3. Ta ut degen ur kylskåpet och skär cirklar med ett runt kakmått (ca 5 cm). Lägg 2 tsk kokossmet och 1 tsk hallonblandning på varje havrekaka. Lägg sedan på ytterligare en havrekaka och tryck till lätt. Upprepa processen tills alla kakor är fyllda. Lägg dem sedan i kylen i 20 minuter .

  4. Smält chokladen under tiden i ett vattenbad (placera en skål över en kastrull med sjudande vatten) och rör om i kokosoljan.

  5. Häll chokladen över en kaka i taget, låt torka och placera i frysen i ytterligare 30 minuter.

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis brödskål!

Gratis brödskål (värde 2099 SEK) när du köper en köksmaskin - Artisan by You