Kakor med choklad, kokos och hallon som inte kräver någon ugn
De är inte bara enkla att baka, utan de är fulla av hallon och kokossmak.
Redskap
Ingredienser
Portioner
160 g
mjuka havreflingor
120 g
mandelskivor
3 msk
helt naturligt brunt mandelsmör
75 g
sultanrussin
tbsp 2
lönnsirap
125 g
hallon
1 msk
chiafrön
60 g
riven kokos
125 g
kokosgrädde
1 msk + 2 tsk
jungfrukokosolja
200 g
mjölkchoklad
Steg för steg
Blanda mjuka kokosflinor, mandelskivor, mandelsmör, sultanrussin och lönnsirap till en homogen massa i den sladdlösa matberedaren. Kavla ut degen mellan två lager bakplåtspapper tills den är ca 5 mm tjock och låt svalna i kylen i 10 minuter.
Förbered hallonfyllningen under tiden. Mosa hallonen med en gaffel, rör i chiafröna och låt stå i 30 minuter. Vispa kokosflingorna, kokosgrädden och kokosoljan till kokosfyllningen med en elvisp tills den blir fluffig och krämig.
Ta ut degen ur kylskåpet och skär cirklar med ett runt kakmått (ca 5 cm). Lägg 2 tsk kokossmet och 1 tsk hallonblandning på varje havrekaka. Lägg sedan på ytterligare en havrekaka och tryck till lätt. Upprepa processen tills alla kakor är fyllda. Lägg dem sedan i kylen i 20 minuter .
Smält chokladen under tiden i ett vattenbad (placera en skål över en kastrull med sjudande vatten) och rör om i kokosoljan.
Häll chokladen över en kaka i taget, låt torka och placera i frysen i ytterligare 30 minuter.