Skip the navigation

Kakor med choklad, kokos och hallon som inte kräver någon ugn

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
KitchenAid-Webseite-Querformat (1).jpg

De är inte bara enkla att baka, utan de är fulla av hallon och kokossmak.

Duration
Totalt1h55
Förberedelser15min
Inställning1h40

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor
HandMixerHandMixer

Ingredienser

Portioner

160 g

mjuka havreflingor

120 g

mandelskivor

3 msk

helt naturligt brunt mandelsmör

75 g

sultanrussin

tbsp 2

lönnsirap

125 g

hallon

1 msk

chiafrön

60 g

riven kokos

125 g

kokosgrädde

1 msk + 2 tsk

jungfrukokosolja

200 g

mjölkchoklad

Steg för steg

  1. Blanda mjuka kokosflinor, mandelskivor, mandelsmör, sultanrussin och lönnsirap till en homogen massa i den sladdlösa matberedaren. Kavla ut degen mellan två lager bakplåtspapper tills den är ca 5 mm tjock och låt svalna i kylen i 10 minuter.

  2. Förbered hallonfyllningen under tiden. Mosa hallonen med en gaffel, rör i chiafröna och låt stå i 30 minuter. Vispa kokosflingorna, kokosgrädden och kokosoljan till kokosfyllningen med en elvisp tills den blir fluffig och krämig.

  3. Ta ut degen ur kylskåpet och skär cirklar med ett runt kakmått (ca 5 cm). Lägg 2 tsk kokossmet och 1 tsk hallonblandning på varje havrekaka. Lägg sedan på ytterligare en havrekaka och tryck till lätt. Upprepa processen tills alla kakor är fyllda. Lägg dem sedan i kylen i 20 minuter .

  4. Smält chokladen under tiden i ett vattenbad (placera en skål över en kastrull med sjudande vatten) och rör om i kokosoljan.

  5. Häll chokladen över en kaka i taget, låt torka och placera i frysen i ytterligare 30 minuter.