Kakigori
Den här populära japanska desserten är härligt uppfriskande och lätt att förbereda.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1050 ml
vatten
250 g
socker
450 g
exotisk frukt, skalad och hackad (till exempel papaya eller gul kiwi)
3
limefrukter
75 g
kondenserad mjölk
Steg för steg
Gör ispuckarna. Häll 800 ml vatten i isformarna av plast och frys i 12–24 timmar.
Gör sirapen. Tillsätt resterande 250 ml vatten, strösocker, juice från tre limefrukter och hackad frukt i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i cirka 30 minuter eller tills sirapen har samma konsistens som lönnsirap.
Sila och låt svalna helt innan du häller över sirapen i en förslutningsbar flaska. Förvara i kylen.
Låt ispuckarna vila i rumstemperatur tills puckarnas utsida har fin glans. Placera pucken i KitchenAid-isskärardelen, vrid hastigheten till 10 och låt granitén rinna ned i en rund kopp eller skål. Packa ihop granitén och stjälp upp den i en serveringsskål.
Ringla över den kalla sirapen och kondenserad mjölk.
Servera med hackad frukt och ätbara blommor.