Skip the navigation

Kakbars med cheesecakefrosting

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
cookiebars_thumbnail.jpg

Krispiga kakbars toppade med en krämig lila violfrostning. En helt perfekt vårdessert.

Duration
Totalt55min
Förberedelser25min
Tillagning30min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

150 g

smör

225 g

strösocker

1

citron

2

ägg

1 msk

neutral olja

270 g

vetemjöl

1/4 tsk

salt

1/2 tsk

bikarbonat

1 tsk

bakpulver

400 g

färskost

150 g

sötad kondenserad mjölk

50 g

florsocker

1/8 tsk

violextrakt

följ tillverkarens riktlinjer

lila livsmedelsfärg

Steg för steg

  1. Lägg i smör, strösocker och skal från 1 citron i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren. Mixa på hastighet 4. Tillsätt ägg och olja och blanda tills det emulgeras.

  2. Tillsätt mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver. Blanda på hastighet 2 tills du har en deg. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 30 minuter på 185 °C. Låt svalna på ett bakgaller.

  3. Blanda färskost, sötad kondenserad mjölk, florsocker, violextrakt och livsmedelsfärg på hastighet 6 tills du får slät frostning.

  4. Sprid frostingen över den gräddade kakan och skär i 12 enskilda bars.