Skip the navigation

Kakbars med cheesecakefrosting

KitchenAid Chef

Krispiga kakbars toppade med en krämig lila violfrostning. En helt perfekt vårdessert.

cookiebars_thumbnail.jpg

Kakbars med cheesecakefrosting

KitchenAid Chef

Krispiga kakbars toppade med en krämig lila violfrostning. En helt perfekt vårdessert.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
25min
Tillagning
30min
Totalt
55min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

150 g smör

225 g strösocker

1 citron

2 ägg

1 msk neutral olja

270 g vetemjöl

1/4 tsk salt

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

400 g färskost

150 g sötad kondenserad mjölk

50 g florsocker

1/8 tsk violextrakt

följ tillverkarens riktlinjer lila livsmedelsfärg

Steg för steg

  1. Lägg i smör, strösocker och skal från 1 citron i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren. Mixa på hastighet 4. Tillsätt ägg och olja och blanda tills det emulgeras.

  2. Tillsätt mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver. Blanda på hastighet 2 tills du har en deg. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 30 minuter på 185 °C. Låt svalna på ett bakgaller.

  3. Blanda färskost, sötad kondenserad mjölk, florsocker, violextrakt och livsmedelsfärg på hastighet 6 tills du får slät frostning.

  4. Sprid frostingen över den gräddade kakan och skär i 12 enskilda bars.