Kakbars med cheesecakefrosting
Krispiga kakbars toppade med en krämig lila violfrostning. En helt perfekt vårdessert.
Redskap
Ingredienser
Portioner
150 g
smör
225 g
strösocker
1
citron
2
ägg
1 msk
neutral olja
270 g
vetemjöl
1/4 tsk
salt
1/2 tsk
bikarbonat
1 tsk
bakpulver
400 g
färskost
150 g
sötad kondenserad mjölk
50 g
florsocker
1/8 tsk
violextrakt
följ tillverkarens riktlinjer
lila livsmedelsfärg
Steg för steg
Lägg i smör, strösocker och skal från 1 citron i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren. Mixa på hastighet 4. Tillsätt ägg och olja och blanda tills det emulgeras.
Tillsätt mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver. Blanda på hastighet 2 tills du har en deg. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 30 minuter på 185 °C. Låt svalna på ett bakgaller.
Blanda färskost, sötad kondenserad mjölk, florsocker, violextrakt och livsmedelsfärg på hastighet 6 tills du får slät frostning.
Sprid frostingen över den gräddade kakan och skär i 12 enskilda bars.