Skip the navigation

Kaffebrownies

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
coffeebrownies thumbnail

Finns det en bättre kombination än choklad och kaffe? Denna brownie tar kaffe och kaka till nästa nivå.

Duration
Totalt1h
Förberedelser20min
Tillagning40min

Redskap

CoffeeMachineCoffeeMachine
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

200 g

smör, brynt

2 msk

kakaopulver

200 g

mörk choklad, hackad

3 tsk

vaniljextrakt

3

ägg

300 g

strösocker

150 g

vetemjöl

1 tsk

salt

220 g

rumstempererat smör

400 g

florsocker, siktat

2 tsk

snabbkaffepulver

2 msk

varmt vatten

Steg för steg

  1. Använd KitchenAids espressomaskin för att göra en dubbel espresso.

  2. Tillsätt brynt smör, kakaopulver, choklad, vaniljextrakt och espresso till en köksmaskin utrustad med trådvisp och mixa på hastighet 6. Det är normalt om blandningen inte går ihop tills den är helt slät i början. Ställ åt sidan och låt svalna något.

  3. Tillsätt socker och ägg till en köksmaskin med trådvisp och mixa på hastighet 6 tills den är ljusare i färgen. Sänk hastigheten till 4 och häll långsamt i chokladblandningen. Vispa i ytterligare en minut.

  4. Sänk hastigheten till 1 och tillsätt mjöl och salt. Blanda inte för mycket. Flytta över degen till en plåt med bakplåtspapper och grädda i 40 minuter i förvärmd ugn på 170 °C. Ta ut ur ugnen och låt svalna på bakgaller.

  5. Häll mjukt smör och florsocker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Öka långsamt hastigheten till 8, blanda tills den är slät, skrapa ner sidorna för att säkerställa att allt socker går in. Lös upp snabbkaffet i varmt vatten och tillsätt till smörkrämen. Mixa på hastighet 8 tills det har gått ihop helt. Fördela smörkrämen på de kylda browniesarna.