Kaffebrownies
Finns det en bättre kombination än choklad och kaffe? Denna brownie tar kaffe och kaka till nästa nivå.
Kaffebrownies
Finns det en bättre kombination än choklad och kaffe? Denna brownie tar kaffe och kaka till nästa nivå.
Redskap
Ingredienser
200 g smör, brynt
2 msk kakaopulver
200 g mörk choklad, hackad
3 tsk vaniljextrakt
3 ägg
300 g strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk salt
220 g rumstempererat smör
400 g florsocker, siktat
2 tsk snabbkaffepulver
2 msk varmt vatten
Steg för steg
Använd KitchenAids espressomaskin för att göra en dubbel espresso.
Tillsätt brynt smör, kakaopulver, choklad, vaniljextrakt och espresso till en köksmaskin utrustad med trådvisp och mixa på hastighet 6. Det är normalt om blandningen inte går ihop tills den är helt slät i början. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Tillsätt socker och ägg till en köksmaskin med trådvisp och mixa på hastighet 6 tills den är ljusare i färgen. Sänk hastigheten till 4 och häll långsamt i chokladblandningen. Vispa i ytterligare en minut.
Sänk hastigheten till 1 och tillsätt mjöl och salt. Blanda inte för mycket. Flytta över degen till en plåt med bakplåtspapper och grädda i 40 minuter i förvärmd ugn på 170 °C. Ta ut ur ugnen och låt svalna på bakgaller.
Häll mjukt smör och florsocker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Öka långsamt hastigheten till 8, blanda tills den är slät, skrapa ner sidorna för att säkerställa att allt socker går in. Lös upp snabbkaffet i varmt vatten och tillsätt till smörkrämen. Mixa på hastighet 8 tills det har gått ihop helt. Fördela smörkrämen på de kylda browniesarna.