Skip the navigation

Jordgubbspaj

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Strawberry tart

Ingenting säger vår på samma sätt som en härlig jordgubbspaj.

Duration
Totalt2h40
Förberedelser20min
Tillagning20min
Vila2h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

115 g

smör

70 g

florsocker

en nypa

salt

3

ägg

175 g

vetemjöl

30 g

mandelmjöl

55 g

finkornigt strösocker

50 g

majsena

500 g

mjölk

1

vaniljstång

500 g

jordgubbar

Steg för steg

  1. Lägg 55 g av det mjuka smöret i köksmaskinens skål, fäst blandaren med flexkant och mixa på hastighet 4 i 3 minuter.

  2. Tillsätt florsocker och blanda sedan på hastighet 4 i 2 minuter.

  3. Tillsätt ett ägg medan mixern är igång. Tillsätt mjölet, hälften av saltet och mandelmjölet och blanda på hastighet 2 tills en deg bildas.

  4. Forma degen till en boll och vira in den i plastfolie. Ställ i kylen i 1 timme.

  5. Flytta över degen till en mjölad yta. Kavla ut degen och lägg den i en smord pajform.

  6. Gör hål i degen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 200°C. Ta bort bakbönorna och grädda i ytterligare 10 minuter tills den är gyllenbrun.

  7. Lägg 35 g socker, majsena och de återstående äggen i stativblandarens skål med trådvisp. Vrid hastighetsreglaget till 2 och vrid sedan gradvis upp hastigheten till 6.

  8. Värm mjölken med 20 g socker och frön från vaniljstången i en kastrull tills den kokar upp.

  9. Vrid hastighetskontrollen till 1 och häll den uppvärmda mjölken i skålen, lite i taget. Vispa i cirka 1 minut.

  10. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp medan du hela tiden vispar.

  11. Låt koka i ytterligare en minut under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt salt och resten av smöret och rör om.

  12. Häll i en skål, täck över med plastfolie och kyl i minst en timme.

  13. Lägg degkrämen i en spritspåse och fyll pajskalet.

  14. Skölj och skär jordgubbarna på mitten och lägg dem på degkrämen.