Skip the navigation

Italiensk marängsmörkräm

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
italianmeringuebuttercream thumbnail

Italiensk marängsmörkräm är en tjock, slät och något mindre söt smörkräm som passar perfekt som frosting på kakor och cupcakes.

Duration
Totalt30min
Förberedelser30min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

4

äggvitor

200 g

strösocker

175 g

mjukt smör

1/2 tsk

salt

1 tsk

vaniljextrakt

Steg för steg

  1. Tillsätt strösocker och äggvitor i en värmebeständig skål och vispa över vattenbad i 5 minuter tills äggvitorna är varma och sockret har smält. Du kan testa detta genom att gnida 2 fingrar mot varandra – du ska inte längre känna sockerkorn.

  2. Häll sockerblandningen i skålen till en köksmaskin utrustad med trådvisp och blanda på hastighet 8 tills blandningen har svalnat till rumstemperatur och den har konsistensen av en maräng.

  3. Fäst flatblandaren och sätt på hastighet 6. Tillsätt smöret gradvis och vänta tills varje bit blandas in innan du lägger till mer. Tillsätt vaniljextrakt och salt.