Skip the navigation

Iste med mynta

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Mint iced tea

Detta svarta te med kryddig myntasirap är härligt uppfriskande en varm sommardag.

Duration
Totalt28min
Förberedelser8min
Tillagning20min

Redskap

KettleKettle

Ingredienser

1,2 l

vatten

250 g

strösocker

3

kryddnejlika

1

lime

8 cm

ingefära, skivad

1 stjälk

citrongräs

8 kvistar

mynta

10 g

svart te

Steg för steg

  1. Lägg 300 ml vatten, strösocker, kryddnejlika, limeskal, ingefäraskivor, citrongräs och mynta i en liten kastrull. Låt sjuda i 20 minuter. Sila och låt svalna helt.

  2. Koka upp 900 ml vatten till 95 °C. Lägg 10 g svart te i en tekula och placera i en tekanna. Häll det varma vattnet i tekannan och låt dra i 2 minuter. Ta sedan upp tekulan.

  3. Låt teet stå i kylen i minst 3 timmar.

  4. Tillsätt myntassirap till det kylda teet och servera med is.