Iskaffeglassar
Uppfriskande iskaffeglassar som passar perfekt en varm dag!
Redskap
Ingredienser
Portioner
300 ml
espresso
120 ml
kondenserad mjölk
200 ml
mjölk
3 msk
kaffebönor med mörk choklad
Steg för steg
Det här receptet räcker till 8 glassar.
Använd KitchenAids espressomaskin och gör 5 dubbla espressoshots. Låt kaffet svalna till rumstemperatur.
Blanda mjölken med 50 ml kondenserad mjölk och fördela i 8 isglassformar. Ställ i frysen i 1 timme.
Blanda det kylda kaffet med resten av den kondenserade mjölken. Ta ut isglassformarna och fördela kaffeblandningen i dem. Ställ i frysen i 1 timme.
Ta ut isglassformarna igen och sätt en glasspinne i varje form. Hacka kaffebönorna och lägg på isglassarna. Frys i ytterligare 6 timmar eller över natten.