Skip the navigation

Irländskt bikarbonatbröd

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Irish soda bread

Duration
Totalt1h10
Förberedelser15min
Tillagning55min

Redskap

BreadBowlBreadBowl
StandMixerStandMixer

Ingredienser

500 g

vetemjöl

1 msk

strösocker

2 tsk

bikarbonat

10 g

salt

375 ml

kärnmjölk

30 g

smör, smält

1

ägg

Steg för steg

  1. Sätt fast brödskålen med sikt- och vågdelen på köksmaskinen. Sikta mjöl, strösocker, bikarbonat och salt på hastighet 1 i skålen.

  2. Ta bort sikt- och vågdelen från köksmaskinen och sätt i degkroken.

  3. Blanda alla blöta ingredienser och häll ned dem i de torra ingredienserna. Blanda på hastighet 1 tills degen är blandad. Degen ska vara klibbig och behöver inte gå ihop helt.

  4. Lägg degen på en mjölad yta, mjöla händerna lätt och forma degen till en boll.

  5. Klä locket till brödskålen med bakplåtspapper och lägg degen på det. Skär ett kors på ovansidan och täck limpan med brödskålen.

  6. Ställ in brödskålen i en ugn förvärmd till 205 °C och grädda i 40 minuter. Ta bort locket efter 40 minuter och grädda i ytterligare 15 minuter tills brödet har en gyllenbrun skorpa.

  7. Låt svalna på ett bakgaller.