Hot cross buns
Hot cross buns med russin är en riktig påskklassiker och ett givet inslag på påskbuffén!
Redskap
Ingredienser
Portioner
250 ml
mellanmjölk
50 g
smör
470 g + 4 tsk
vetemjöl
12 g
snabbjäst
60 g
strösocker
1 tsk
salt
1
ägg
60 g
russin
1 tsk
malen kanel
3,5 msk
vatten
Steg för steg
Värm upp mjölken till 40 °C. Ta bort från värmen, tillsätt smör, ställ åt sidan och låt svalna något.
Lägg 470 g mjöl, jäst, salt och socker i köksmaskinens skål och sätt fast en degkrok. Blanda på hastighet 1 i 30 sekunder. Tillsätt mjölkblandningen och ett ägg. Knåda på hastighet 1 i 5 minuter.
Lägg degen i en oljad skål. Täck med en ren handduk och låt jäsa i en timme eller tills den blivit dubbelt så stor.
Tillsätt russin och kanel till degen och blanda tills det blandats in. Täck med en ren handduk och låt jäsa i ytterligare en timme.
Dela degen i tolv lika stora bitar. Forma jämna bollar och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Täck med en ren handduk och låt jäsa i ytterligare en timme.
Blanda 4 msk mjöl med 3,5 msk vatten och gör en tjock smet. Om blandningen är för lös tillsätter du lite mer mjöl. Lägg blandningen i en spritspåse och spritsa ett kors på varje bulle.
Grädda i 210 °C i en förvärmd ugn i 15 minuter.