Skip the navigation

Hot cross buns

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
hotcrossbuns_thumbnail.jpg

Hot cross buns med russin är en riktig påskklassiker och ett givet inslag på påskbuffén!

Duration
Totalt3h35
Förberedelser20min
Inställning3h
Tillagning15min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

250 ml

mellanmjölk

50 g

smör

470 g + 4 tsk

vetemjöl

12 g

snabbjäst

60 g

strösocker

1 tsk

salt

1

ägg

60 g

russin

1 tsk

malen kanel

3,5 msk

vatten

Steg för steg

  1. Värm upp mjölken till 40 °C. Ta bort från värmen, tillsätt smör, ställ åt sidan och låt svalna något.

  2. Lägg 470 g mjöl, jäst, salt och socker i köksmaskinens skål och sätt fast en degkrok. Blanda på hastighet 1 i 30 sekunder. Tillsätt mjölkblandningen och ett ägg. Knåda på hastighet 1 i 5 minuter.

  3. Lägg degen i en oljad skål. Täck med en ren handduk och låt jäsa i en timme eller tills den blivit dubbelt så stor.

  4. Tillsätt russin och kanel till degen och blanda tills det blandats in. Täck med en ren handduk och låt jäsa i ytterligare en timme.

  5. Dela degen i tolv lika stora bitar. Forma jämna bollar och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Täck med en ren handduk och låt jäsa i ytterligare en timme.

  6. Blanda 4 msk mjöl med 3,5 msk vatten och gör en tjock smet. Om blandningen är för lös tillsätter du lite mer mjöl. Lägg blandningen i en spritspåse och spritsa ett kors på varje bulle.

  7. Grädda i 210 °C i en förvärmd ugn i 15 minuter.