Skip the navigation

Honungscupcakes med kanderade pistagenötter

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
honeycupcakes wallpaper

Lätta och luftiga vaniljcupcakes med äkta vaniljstång och lavendel under ett lager kanderade pistaschnötter, lavendel och honungssmörkräm.

Duration
Totalt45min
Förberedelser15min
Tillagning30min

Redskap

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ingredienser

Portioner

4 tbsp + 2 tbsp

honung

100 g

pistagenötter

12 g

socker

1 nypa

salt

170 g

osaltat smör, mjukt

180 g

strösocker

1/2 tsk

vaniljextrakt

3

stora ägg från frigående höns

180 g

mjölk

45 ml

gräddfil

300 g

vetemjöl

8 g

bakpulver

2 tsk

hackad, torkad, obesprutad lavendel

Steg för steg

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Smörj och mjöla en minimuffinsplåt.

  2. Fäst siktaren och vågdelen på köksmaskinen (med flatblandare) och tryck på ”Tare” för att nollställa vågen.

  3. Tillsätt strösocker till ingredienstratten och väg. Vrid köksmaskinen till hastighet 4 och sikta socker i skålen.

  4. Medan sockret siktas in tillsätter du smör, vanilj och 2 msk honung och vispar tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget.

  5. Blanda mjölk och gräddfil i en separat skål. Tillsätt detta i smörblandningen och rör om tills det har blandats ordentligt.

  6. Tillsätt mjöl och bakpulver till ingredienstratten för vägning och tryck på ”Tare” mellan varje ingrediens. Rör om ingredienserna i trappen så att de blandas ihop. Sätt köksmaskinen på omrörning och sikta ner mjöl och bakpulver i skålen. Medan de siktas ner tillsätter du lavendel och rör om tills det har blandats. 1 minut högst.

  7. Skrapa ned blandningen i den förberedda muffinsformen och grädda i ugnen i 15–18 minuter eller tills det inte fastnar smet när du använder en provsticka. Ta försiktigt upp cupcakesen ur formen och lägg dem på ett bakgaller för att svalna helt.

  8. Medan cupcakesen svalnar förbereder du pistaschnötterna. Rör ihop 4 msk honung och pistaschnötter. Sprid ut pistaschnötter i ett lager i en grund bakform och strö över socker och salt. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, rör om och grädda i ytterligare 5 minuter.

  9. Flytta medan de fortfarande är varma till ett ark bakplåtspapper eller folie och arbeta snabbt för att separera pistaschnötterna med en gaffel. Låt svalna helt (cirka 1 timme) och ta nötterna från bakplåtspappret och dela på stora bitar.

  10. Toppa cupcakesen med honung och kanderade pistaschnötter.