Honungscupcakes med kanderade pistagenötter
Lätta och luftiga vaniljcupcakes med äkta vaniljstång och lavendel under ett lager kanderade pistaschnötter, lavendel och honungssmörkräm.
Honungscupcakes med kanderade pistagenötter
Lätta och luftiga vaniljcupcakes med äkta vaniljstång och lavendel under ett lager kanderade pistaschnötter, lavendel och honungssmörkräm.
Redskap
Ingredienser
4 tbsp + 2 tbsp honung
100 g pistagenötter
12 g socker
1 nypa salt
170 g osaltat smör, mjukt
180 g strösocker
1/2 tsk vaniljextrakt
3 stora ägg från frigående höns
180 g mjölk
45 ml gräddfil
300 g vetemjöl
8 g bakpulver
2 tsk hackad, torkad, obesprutad lavendel
Steg för steg
Förvärm ugnen till 175 °C. Smörj och mjöla en minimuffinsplåt.
Fäst siktaren och vågdelen på köksmaskinen (med flatblandare) och tryck på ”Tare” för att nollställa vågen.
Tillsätt strösocker till ingredienstratten och väg. Vrid köksmaskinen till hastighet 4 och sikta socker i skålen.
Medan sockret siktas in tillsätter du smör, vanilj och 2 msk honung och vispar tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda mjölk och gräddfil i en separat skål. Tillsätt detta i smörblandningen och rör om tills det har blandats ordentligt.
Tillsätt mjöl och bakpulver till ingredienstratten för vägning och tryck på ”Tare” mellan varje ingrediens. Rör om ingredienserna i trappen så att de blandas ihop. Sätt köksmaskinen på omrörning och sikta ner mjöl och bakpulver i skålen. Medan de siktas ner tillsätter du lavendel och rör om tills det har blandats. 1 minut högst.
Skrapa ned blandningen i den förberedda muffinsformen och grädda i ugnen i 15–18 minuter eller tills det inte fastnar smet när du använder en provsticka. Ta försiktigt upp cupcakesen ur formen och lägg dem på ett bakgaller för att svalna helt.
Medan cupcakesen svalnar förbereder du pistaschnötterna. Rör ihop 4 msk honung och pistaschnötter. Sprid ut pistaschnötter i ett lager i en grund bakform och strö över socker och salt. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, rör om och grädda i ytterligare 5 minuter.
Flytta medan de fortfarande är varma till ett ark bakplåtspapper eller folie och arbeta snabbt för att separera pistaschnötterna med en gaffel. Låt svalna helt (cirka 1 timme) och ta nötterna från bakplåtspappret och dela på stora bitar.
Toppa cupcakesen med honung och kanderade pistaschnötter.