Skip the navigation

Hollandaisesås

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Hollandaise sauce

Duration
Totalt11min
Förberedelser4min
Tillagning7min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

170 g

osaltat smör

4

äggulor

1–2 msk

färskpressad citronsaft

1/2 tsk

havssalt

Steg för steg

  1. Smält smör i en glasmätkanna i mikrovågsugnen tills det har smält och är mycket varmt. Alternativt kan du smälta smör i en liten kastrull på medelvärme tills det har smält och är mycket varmt. Häll över i glasmätkannan.

  2. Blanda äggulor, citronsaft och salt i blenderkannan till KitchenAid ARTISAN Power Plus-blendern. Sätt fast locket och vrid ratten till hastighet 3. Mixa tills den är slät, ca 20 sekunder. Vrid ned ratten till hastighet 2. När blendern är igång tar du bort mätkoppen och häller långsamt i varmt smält smör. Sätt tillbaka mätkoppen och vrid ratten till hastighet 6. Blanda tills smöret är helt inblandat och såsen tjocknar och blir varm, ca 1 minut.

  3. Smaka och justera kryddningen med salt om det behövs. Såsen är bäst om den serveras direkt.