Skip the navigation

Hibiskusglaserade kycklingvingar

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
HibiscusGlazedChickenWings_thumbnail.jpg

Laga till dessa varma och syrliga kycklingvingar, så krispigt du vill ha dem. Det vattnas i munnen!

Duration
Totalt2h10
Förberedelser20min
Tillagning1h50

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

57 g

torkade hibiskusblommor, tätt förpackade

2

torkad guajillo-chili

2

torkad ancho-chili

1 msk

chipotle-chili i adobo

560 g

vatten, kokande

4 msk

olja, delad

65 g

vitlök, skalad och skivad

2

vitlöksklyftor, skalade och hackade

340 g

agavenektar

96 ml

rödvinsvinäger

1 ½ tsk + 1 msk

koshersalt

1 tsk + 1/2 msk

malen svartpeppar

1 tsk

torrt senapspulver

1,3 kg

kycklingvingar

80 g

mjöl

oljespray

Steg för steg

  1. GÖR GRILLSÅSEN: Ta bort stam och frön från de torkade chilifrukterna och lägg i en medelstor skål. Tillsätt hibiskusblommorna. Koka upp vatten och tillsätt vattnet i skålen, så att chilifrukter och hibiskus täcks. Rör om och täck sedan skålen med plastfolie och blötlägg i 20 minuter.

  2. Fräs under tiden lök och vitlök i 2 msk olja i en djup kastrull. Fräs på medelhög värme i ca 10 minuter tills de börjar bli bruna. Ta bort från värmen och låt svalna något.

  3. Tillsätt vatten, hibiskusblommor, chili, fräst lök och vitlök i blendern. Se till att locket sitter på ordentligt och vrid till hastighet 5. Puréa i 1 minut tills det är slätt. Tillsätt chipotle-chilin i adobo. Puréa i ytterligare 30 sekunder på hastighet 8.

  4. Sila ner hibiskus- och chilipurén i en skål. Släng de fasta resterna. Sätt på medelhög värme och tillsätt återstående olja i kastrullen som användes till lök och vitlök. Häll hibiskus- och chilivätskan i pannan.

  5. Blanda purén väl och tillsätt sedan de återstående ingredienserna i kastrullen: agavenektar, rödvinsvinäger, koshersalt (1 ½ tsk), malen svartpeppar (1 tsk), och torrt senapspulver.

  6. Rör om tills såsen börjar koka något och sänk sedan värmen så att den sjuder. Blanda hela tiden tills den tjocknar och får en mörkare färg. Det tar ungefär 20 minuter till.

  7. GÖR VINGARNA: Värm ugnen till 200 °C.

  8. Förbered kycklingvingarna genom att dela dem i vingar och klubbor. Krydda kycklingvingarna med salt och peppar.

  9. Tillsätt mjölet i en liten skål och rulla varje vinge i mjölet, knacka av överflödet. Lägg varje vinge på en plåt med bakplåtspapper med galler.

  10. Spreja lite olja på alla vingar precis innan du sätter in dem ugnen.

  11. Tillaga vingarna i 40 minuter mitt i ugnen. Vänd vingarna efter 20 minuter och spreja dem med olja igen.

  12. Efter 40 minuter flyttar du gallret högst upp i ugnen och ställer ugnen på grill. Se till att alla tunna delar av vingarna har den tjockare delen av skinnet vänd uppåt. Grilla vingarna i 5 minuter så att de får fina bruna och krispiga ränder. Valfritt: Du kan vända dem igen och grilla i ytterligare 5 minuter om du gillar riktigt krispiga vingar.

  13. Lägg över vingarna i en skål och blanda omedelbart med såsen.

  14. Om du har en ugn med varmluft använder du varmluftsinställningen.

  15. Om du inte hittar guajillo- eller ancho-chili kan du använda valfria torkade chilisorter som du har tillgång till, så länge styrkan är av den mildare typen. Ancho- och guajillo-chili anses vara jordigare och milt söta snarare än heta. Du kan också ersätta med 1 msk paprikapulver blandad med 1 fräst röd paprika, men det förändrar smaken kraftigt jämfört med originalreceptet.